Ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις των βελγικών αρχών για τους υπόπτους του σκανδάλου διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπάρχουν πολλές αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο με Ευρωπαίους αξιωματούχους, να ζητούν από την και Καϊλή να παραδώσει την έδρα της.

Το σκάνδαλο έχει φέρει σημαντικότατο πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία της Ευρωβουλής και πολλοί προεξοφλούν ότι θα πέσουν κεφάλια για να προστατευτεί ο θεσμός.

Ηχηρή παρέμβαση έκανε μέσω του «Ταγκεσπίγκελ» ο Λουξεμβουργιανός ΥΠΕΞ, Ζαν Άσελμπορν, ο οποίος δήλωσε αναφερόμενος στην Εύα Καϊλή «Ελπίζω ότι αυτή η γυναίκα θα έχει την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί από την έδρα της».

Στην ίδια γραμμή και η Γερμανίδα αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, Νίκολα Μπερ, που προέρχεται από την ομάδα Renew του Μακρόν, δήλωσε έκπληξη για αυτά που αποκαλύπτονται και επίσης ζήτησε την  παραίτηση της Καϊλή.

Επίσης οι ομάδες σοσιαλιστών, Πράσινων και αριστεράς της Ευρωβουλής δηλώνουν ότι η Εύα Καϊλή πρέπει να παραδώσει την έδρα της και όχι απλά να καθαιρεθεί από την Αντιπροεδρία.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr