Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε στην Ελλάδα η είδηση για καταγγελία εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, από εργαζόμενη στην Κομισιόν, για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η καταγγελία φέρεται να έγινε το 2020 από τη δικηγόρο, χωρίς ωστόσο σαφή μορφή και χωρίς να κατονομάσει τον ευρωβουλευτή.

Η οριστικοποίηση της καταγγελίας ήρθε, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega και του δημοσιογράφου των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2021 και μετά από εμφανίσεις του Αλέξη Γεωργούλη κατά τις οποίες υποστήριζε το κίνημα #MeToo

Η καταγγέλλουσα θεώρησε υποκριτική την στάση, τότε, του ευρωβουλευτή, και αποφάσισε να τον κατονομάσει και να προσχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος του.

Δεύτερη καταγγελία
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ευρωβουλευτής έχει οχληθεί και για δεύτερη καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται.

Αφορά τους πρώτους μήνες του στις Βρυξέλλες, το 2019, όταν νεαρή από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έκανε την πρακτική της στο γραφείο του, φέρεται να εξέφρασε παράπονα σε συναδέλφους της για απρεπή συμπεριφορά του ευρωβουλευτή απέναντί της.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες δεν έχουν λάβει νομική μορφή και δεν επιβεβαιώνονται.

Πηγή: madata.gr