Να παραδώσει την έδρα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από τον Αλέξη Γεωργούλη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου, δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega: «Ζητήσαμε να παραδώσει ο κ. Γεωργούλης την έδρα του και αναμένουμε την απάντησή του».

Η ίδια δήλωσε «σοκαρισμένη»:  «Είναι όχι μόνο δυσάρεστο αλλά και σοκαριστικό, μας έχει σοκάρει όλους και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Επί της ουσίας χθες μάθαμε για την καταγγελία και αντιδράσαμε γρήγορα. Για εμάς ήταν αυτονόητο καθώς αφορούσε θέματα τα οποία είναι βαριά ριζωμένα μέσα μας. Από την στιγμή, που έγινε η καταγγελία και το έμαθε ο κ. Τσίπρας τότε αντέδρασε αμέσως. Υπήρξε μία γενική φήμη για κακή συμπεριφορά από τον Αλέξη Γεωργούλη. Όταν έπεσε στην αντίληψή μας, τότε το ψάξαμε. Ζητήσαμε από τον κ. Γεωργούλη εξηγήσεις και το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Αυτό συνέβη το 2022 και μάλιστα είπε πως η καταγγελία αφορά φήμες και μάλιστα ένιωσε προσβεβλημένος», είπε αρχικά.

«Πήγαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου και δεν βγάλαμε κάτι καθώς οι διαδικασίες αυτές καλύπτονται από το απόρρητο. Με αυτά τα ζητήματα δεν παίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρχε κάποια καταγγελία τότε. Όταν η φήμη έγινε καταγγελία, τότε έφυγε και ο κ. Γεωργούλης από το κόμμα. Εάν είχε κληθεί να καταθέσει ο κ. Γεωργούλης, τότε θα ήταν γνωστό και στο Κοινοβούλιο. Και στο Κοινοβούλιο έφτασε μόλις, χθες η απόφαση», πρόσθεσε.

«Δεν διέρρευσαν τα στοιχεία της γυναίκας από εμάς»
Αναφορικά με τις κατηγορίες πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που διέρρευσε τα στοιχεία της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη, η Πόπη Τσαπανίδου είπε πως αυτό είναι ψέμα.

«Δεν διέρρευσαν τα στοιχεία της γυναίκας από εμάς. Αν είναι δυνατόν. Αντιθέτως! Ο κ. Γεωργούλης πέρα από τις εξηγήσεις που έχει να δώσει στο δικαστήριο, θα πρέπει να δώσει και εξηγήσεις στον κόσμο που τον ψήφισε. Ζητήσαμε την έδρα του πίσω χθες. Δεν έχει απαντήσει ακόμα».

Πηγή: madata.gr