Καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έγινε στις βελγικές Αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε στα μέσα του ίδιου έτους 2020, σύμφωνα με πληροφορίες.
Όπως δημοσιοποίησε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, η καταγγελία από τη γυναίκα που φέρεται να έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και ξυλοδαρμού από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στις αρχές του 2020.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία, από μέρους της δικηγόρου, προσωποποιήθηκε στα μέσα του 2020 και μετά από συμμετοχή του ευρωβουλευτή σε καμπάνια υποστήριξης για το κίνημα του #MeToo.

Η καταγγέλλουσα θεώρησε υποκριτική την στάση, τότε, του ευρωβουλευτή, και αποφάσισε να τον κατονομάσει και να προσχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος του.

Κακώσεις σε κεφάλι & σώμα
Ούσα χτυπημένη και τραυματισμένη, πήγε σε φαρμακείο για να της περιποιηθούν τα τραύματα. Μετά από σύσταση της φαρμακοποιού, πήγε σε ιατροδικαστή, ο οποίος την εξέτασε και κατέγραψε τα τραύματά της, τα οποία αφορούσαν κακώσεις σε κεφάλι σώμα.

Δεύτερη καταγγελία
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ευρωβουλευτής έχει οχληθεί και για δεύτερη καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται.

Αφορά τους πρώτους μήνες του στις Βρυξέλλες, το 2019, όταν νεαρή από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έκανε την πρακτική της στο γραφείο του, φέρεται να εξέφρασε παράπονα σε συναδέλφους της για απρεπή συμπεριφορά του ευρωβουλευτή απέναντί της.

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες δεν έχουν λάβει νομική μορφή και δεν επιβεβαιώνονται.

Πηγή: madata.gr