Εκτός της ΚΟ της Νεας Δημοκρατίας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο βουλευτής Γρεβενων Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος αποπέμφηκε με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Η διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση ήταν αναμενόμενη μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και την εμπλοκή του σε εταιρεία στο εξωτερικό που έχει αγοράσει «κόκκινα» δάνεια αξίας 63 εκ ευρώ έναντι του ποσού των 4,3 εκ. ευρώ.

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού δήλωσε σχετικά:

«Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της ΝΔ, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κ.Ο της ΝΔ».

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας τον κάλεσε να εξηγήσει τι έχει συμβεί και λίγο αργότερα ανακοινώθηκε η αποπομπή του ενώ κυβερνητικές πηγές έλεγαν:

Κυβερνητικές πήγες αναφέρουν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη ΝΔ.

Λίγο μετά διαγράφηκε και από το κόμμα της ΝΔ ενώ ο ίδιος στην πρώτη του αντίδραση ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει τη βουλευτική του έδρα ως ανεξάρτητος, χωρίς όμως να δώσει καμία απάντηση για τις αποκαλύψεις σε βάρος του.

Ο Ανδρέας Πάτσης ως ανεξάρτητος βουλευτής ανήρτησε στην προσωπική του σελίδα στο  Facebook:

«Αγαπητοί Γρεβενιώτες και Γρεβενιώτισσες παραμένω βουλευτής σας. Ανεξάρτητος. Σε λίγη ώρα θα ανέβει Δελτίου Τύπου από εμένα και το κόμμα της ΝΔ με τις λεπτομέρειες. Μέχρι τελευταίας στιγμής θα είμαι ο Ανδρέας που ξέρετε. Σας ευχαριστώ θερμά».

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι για την αποπομπή του υπάρχει η ηθική διάσταση του θέματος καθώς με την ιδιότητα του βουλευτή εμφανιζόταν να έχει συναλλαγές και αναθέσεις με οργανισμούς στους οποίους έχει συμμετοχή το Δημόσιο.

Επιπλέον σημειώνουν πως είναι παράνομο βουλευτής να είναι μέτοχος σε εταιρεία που έχει έδρα στο εξωτερικό καθώς αυτό είναι κάτι που απαγορεύεται, ενώ τίθεται και το ερώτημα που βρέθηκαν τα χρήματα για να αγοράσει τα κόκκινα δάνεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή και του Κυριάκου Πιερρακάκη.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σχετικά: «Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει».

Την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η διαχείριση των οποίων ανήκουν στο υπερταμείο, διευκρινίζουν ότι δεν τίθεται θέμα αυτοτελών αμοιβών τους προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της νομικής εταιρείας DLA Piper στην Ελλάδα

Τα ΕΛΤΑ αναφέρουν: «Η όποια δική του αμοιβή προσδιορίζεται από το πλαίσιο και τους όρους συνεργασίας του με την Νομική Εταιρεία, καταβάλλεται από αυτήν και βέβαια όχι από τον εκάστοτε πελάτη της».

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, τη διάχυση των ευρωπαϊκών πόρων σε φίλους και συμφέροντα, τώρα κερδοσκοπούν σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ τονίζει ότι «καμιά διαγραφή δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της».

Το Κομμουνιστικό Κόμμα εκτιμά ότι «ήταν προφανώς γνωστή στο κόμμα της ΝΔ η δραστηριότητα του βουλευτή της» ενώ προσθέτει ακόμη αυτή η δραστηριότητα «είναι προϊόν μιας εγκληματικής πολιτικής που έχει νομιμοποιήσει την κερδοσκοπία και τους πλειστηριασμούς σε βάρος των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επαγγελματιών».

Πλέον η ΝΔ μετρά στη Βουλή 156 βουλευτές.

Πηγή: madata.gr