Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 καταθέτει αίτημα προς την ΑΔΑΕ, για να ενημερωθεί για τα συμπεράσματα της έρευνας που γίνεται για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η βουλευτής Σοφία Σακοράφα, που εκπροσωπεί το ΜέΡΑ25 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, δήλωσε σήμερα:

«Οι πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με της ενημέρωση των κοινοβουλευτικών θεσμών από τον κ. Ράμμο, τον πρόεδρο μιας Ανεξάρτητης Αρχής, της ΑΔΑΕ, αποτελούν ένα ακόμα ολίσθημα της κυβερνητικής παράταξης στον κατήφορο της συσκότισης για την υπόθεση των υποκλοπών». Ενόψει της στάσης των υπευθύνων που φαίνεται ότι, με διάθεση ουσιαστικής άρνησης, μεθοδεύουν τακτικές αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, η Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός μας δηλώνει ότι είναι διαθέσιμη να δεχθεί τα όποια ανακοινώσιμα στοιχεία, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της σχετικής έρευνας της ΑΔΑΕ.

Εάν οι θεσμοί θέλουν να κωλυσιεργούν – ή ακόμα περισσότερο αρνούνται να επιτελέσουν το ρόλο τους – η Δημοκρατία και πρέπει και θα βρει τον τρόπο να αντισταθεί. Σε αυτό το πλαίσιο το κόμμα μας θα καταθέσει σχετικό επίσημο αίτημα στην ΑΔΑΕ. Και καλούμε και τα άλλα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν σε αυτές».

Την ίδια ώρα και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης με δηλώσεις τους υποστηρίζουν ότι θέλουν ενημέρωση από τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ για την υπόθεση των υποκλοπών.

«Την εβδομάδα που μας πέρασε επιβεβαιώθηκε η επιχείρηση συγκάλυψης. Σε μια υπόθεση που μπορούσε να έχει εκκαθαριστεί με ξεκάθαρες πρωτοβουλίες, οι βουλευτές της πλειοψηφίας στάθηκαν εμπόδιο στην ενημέρωση της Βουλής από τον πλέον αρμόδιο θεσμό που είναι ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πόπη Τσαπανίδου.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο κ. Ράμμος να επιδιώξει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων της ΑΔΑΕ στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, την ώρα μάλιστα που εκφράζεται έντονη ανησυχία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης μέχρι την προκήρυξη των εκλογών, οπότε και θα κλείσει η Βουλή.

«Τι ειρωνεία. Αυτοί που με προέτρεπαν να ενημερωθώ κρυφά και στο αυτί, αρνούνται να ενημερωθούν θεσμικά και επίσημα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο, κ. Ράμμο», λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Και τα δύο αυτά κόμματα έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Ήταν σε γνώση τους η παράνομη παρακολούθηση των τηλεφώνων μας», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

πηγή: thestandard.gr

Πηγή: madata.gr