Προβληματισμός επικρατεί στις Αρχές μετά τα αυτοσχέδια υπαίθρια πάρτι.

Ακόμη και μετά τις συστάσεις από τον κ. Χαρδαλιά και του Σωτήρη Τσιόδρα για τους κινδύνους που προκύπτουν, χθες συγκεντρώθηκαν ξανά εκατοντάδες άνθρωποι στην πλατεία στην Αγία Παρασκευή, αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας. Ακόμη και σε απαγόρευση κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες περιοχές είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν οι αρμόδιες αρχές, εφόσον συνεχισθούν τα αυτοσχέδια υπαίθρια πάρτι με κατανάλωση αλκοόλ, που συνόδευσαν τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”.

Οι πολυπληθείς υπαίθριες συγκεντρώσεις σε πλατείες ή έξω από μπαρ έχουν σημάνει συναγερμό στην Πολιτική Προστασία και στις υγειονομικές αρχές. Παρόμοιες εικόνες με κόσμο είχαμε το βράδυ της Τετάρτης και στο Παγκράτι στην πλατεία Βαρνάβα, στο Αιγάλεω στην πλατεία Εσταυρωμένου, στην κεντρική πλατεία της Κυψέλης αλλά και στην Ακρόπολη. Σε όλες τις περιπτώσεις η Ελληνική αστυνομία προέβη σε συστάσεις στον κόσμο να απομακρυνθεί.

Χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, ανέφερε ότι ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στην περιοχή και η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα παραμένει κλειστή, καθημερινά, από τις 9 το βράδυ έως και τις 6 το πρωί. Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι οι εικόνες δεν παραπέμπουν σε πολίτες που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και την κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης, περιφρονούν τις οδηγίες του κράτους και αδιαφορούν για τις ευθύνες τους απέναντι στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών και χθες “επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού”. Τόνισε, επίσης, ότι σε ελέγχους που έγιναν σε όλη τη χώρα για περιπτώσεις take away ποτών, έγιναν συλλήψεις και διώξεις σε έξι περιπτώσεις. Ανέφερε, δε, τις περιοχές της Λάρισας, της Λαμίας, της Κηφισιάς και του κέντρου της Αθήνας. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και τις οδηγίες, λέγοντάς πως η συμπεριφορά της θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Φωτό: intime

Πηγή: thestival.gr