Όπως ανέφερε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης η φωτιά στα Βίλια έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της χωρίς να είναι σε πλήρη έλεγχο. Η κινητοποίηση συνεχίζει να είναι μεγάλη με όλα τα διαθέσιμα επίγεια και εναέρια μέσα.

«Προτεραιότητά μας η διασφάλιση των οδών διαφυγής, η προστασία υποδομών και περιουσιών. Ο αγώνας είναι κοινός, οι συνθήκες αντίξοες, τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει» επεσήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Ενισχύσαμε τις δυνάμεις που επιχειρούν και μαζί με τους Πολωνούς επιχειρούν 461 πυροσβέστες με 166 οχήματα. Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχείρησαν συνολικά 33 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Beriev» είπε.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, σε 24ωρη βάση θα γίνονται συνεχείς προγραμματισμένες περιπολίες από αστυνομία, στρατό, και πυροσβεστική σε άλση, στην ύπαιθρο και σε δασικές εκτάσεις για την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος.

Κάλεσε σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό, καθώς όπως είπε «αναμένουμε αύξηση της έντασης των ανέμων τις επόμενες ημέρες, επομένως και πολύ αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς».

https://www.newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr