Τη δική τους εκδοχή στις κατηγορίες που δέχονται τις τελευταίες ώρες δίνουν οι κάτοικοι από τα Πηγάδια της Ξάνθης με αφορμή το περιστατικό με τον 16χρονο Θανάση, που πάσχει από αυτισμό.

Ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως οι κάτοικοι του οικισμού ενοχλούνται από το αυτιστικό του παιδί και κατάφεραν να πείσουν τους ιδιοκτήτες της μονοκατοικίας που νοικιάζει να του κάνει… έξωση.

Ωστόσο όπως αναφέρει το xanthinea.gr, από την πλευρά τους οι κάτοικοι αντιδρούν για τους χαρακτηρισμούς και τονίζουν πως η αλήθεια για το ακριβώς συμβαίνει στο χωρίο απέχει αρκετά από την εκδοχή που παρουσίασε ο πατέρας. Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, επισημαίνουν ότι το εν λόγω παιδί βρίσκεται σχεδόν όλη την ημέρα “παρατημένο” στους δρόμους του χωριού ενώ οι ίδιοι είχαν ζητήσει την παρέμβαση των Αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών και στο παρελθόν ώστε να βοηθηθεί το παιδί.

Η υπόθεση του μικρού Θανάση πάντως έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα και έχει προβληματίσει αρμόδια σωματεία και φορείς.

Δείτε στο βίντεο και το ρεπορτάζ του Center TV:

Πηγή: thestival.gr