Το WhatsApp αντιμετωπίζει τις αντιδράσεις των χρηστών σχετικά με τις νέες αλλαγές των όρων και προϋποθέσεων. Αλλά τι ακριβώς συμβαίνει; Τι αλλάζει από αύριο, 15 Μαΐου; Το WhatsApp έχει ορίσει προθεσμία στις 15 Μαΐου για τους χρήστες να αποδεχτούν τους νέους όρους και προϋποθέσεις που έχει θέσει. Εάν δεν τα αποδεχθείτε, το WhatsApp θα συνεχίσει να σας το υπενθυμίζει μέσω ενός αναδυόμενου παραθύρου. Αν και τίποτα δεν θα συμβεί αμέσως και θα μπορείτε να λαμβάνετε τις κλήσεις και τα μηνύματά σας στο WhatsApp, τελικά αυτό το αναδυόμενο παράθυρο θα εμφανίζεται πιο συχνά, κάνοντας τελικά την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σας άχρηστη.

 
Οι λογαριασμοί δεν θα διαγραφούν, σύμφωνα με την εταιρεία, αλλά το αναδυόμενο παράθυρο θα είναι επίμονο, επομένως δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις παλιές σας συνομιλίες ή να λαμβάνετε νέα μηνύματα.

Τον Ιανουάριο, το WhatsApp ενημέρωσε τους όρους και τις προϋποθέσεις του, με σκοπό να τεθούν σε ισχύ τον Φεβρουάριο. Υπήρξε μια μαζική αντίδραση και οι χρήστες άρχισαν να συρρέουν σε ανταγωνιστικά συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Signal και το Telegram. Το Facebook και το WhatsApp δήλωσαν ότι θα καθυστερήσουν την εισαγωγή των νέων όρων, δίνοντας στην εταιρεία περισσότερο χρόνο για να εξηγήσει ακριβώς τι έκανε. Η ημερομηνία αυτή ορίστηκε για τις 15 Μαΐου. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό για τις συνομιλίες σας στο WhatsApp; Θα εξακολουθούν να είναι κρυπτογραφημένες, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να δει τα περιεχόμενα μιας συνομιλίας WhatsApp εκτός από τον αποστολέα και τον παραλήπτη. Αυτή η αλλαγή έχει ως στόχο να επιτρέψει ένα νέο σύνολο λειτουργιών γύρω από τα επιχειρηματικά μηνύματα και να “κάνει διευκρινίσεις και να έχει μεγαλύτερη διαφάνεια” γύρω από τις προϋπάρχουσες πολιτικές της εταιρείας.

enikos

Πηγή: madata.gr