Μήνυμα εθνικής ομοψυχίας έστειλε η Βουλή καθώς με ευρύτατη πλειοψηφία, πολύ κοντά στην ομόφωνη απόφαση εγκρίθηκε η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο από τα έξι στα 12 ναυτικά μίλια. Κατά την ονομαστική ψηφοφορία η οποία ακολούθησε της συζήτησης 284 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία, τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, την Ελληνική Λύση και το ΜΕΡΑ 25 ψήφισαν ΝΑΙ επί της αρχής αλλά και επί των τριών πρώτων άρθρων του νομοσχεδίου. 

“Παρών” στα ίδια άρθρα ψήφισαν οι 15 βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζουράρις όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει από την ομιλία του. Όσον αφορά στο άρθρο 4 με την παροχή δικαιώματος στους Ιταλούς αλιείς να συνεχίσουν να ψαρεύουν στην περιοχή ανάμεσα στα έξι και 12 ναυτικά μίλια των ελληνικών χωρικών υδάτων ΝΑΙ ψήφισαν 180 βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, 119 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ , ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ 25 ψήφισαν ΟΧΙ ενώ βρέθηκε και ένα παρών. 

Με τη λήξη της συνεδρίασης ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας εξέφρασε για μια ακόμα φορά τη συγκίνησή του για το αποτέλεσμα της διήμερης διαδικασίας, ενώ όπως είπε κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης η ψήφιση του νομοσχεδίου ισοδύναμη με επέκταση της επικράτειας κατά περίπου 10%.

Πηγή: madata.gr