«Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι σαφής και σε περίπτωση αμφισβήτησης της κυριαρχίας της χώρας, θα γίνει ό, τι χρειαστεί» τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε ότι «εκεί που υπάρχουν δηλώσεις, θα υπάρχουν απαντήσεις με δηλώσεις, όταν υπάρχουν νομικές ενέργειες, τότε θα υπάρχουν απαντήσεις με νομικές ενέργειες, το ίδιο και στην στρατιωτική κινητοποίηση».

Παράλληλα, εξήγησε ότι σε περίπτωση που το Oruc Reis, το οποίο δεν είναι πολεμικό πλοίο, βγει μόνο του στην περιοχή, τότε θα αναλάβει το Λιμενικό, ενώ σε περίπτωση που συνοδεύεται από πολεμικά πλοία, θα υπάρξει αμυντική απάντηση. «Δε θα κάνουμε πίσω σε αυτό και αυτό το ξέρουν όλοι», τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

Τακτική του Ερντογάν η αποκλιμάκωση

Αναφορικά με τις τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας που δείχνουν μία τάση αποκλιμάκωσης της έντασης, ο Μάκης Βορίδης εκτίμησε ότι δεν πρόκειται για γενικότερη αποκλιμάκωση αλλά για μια τακτική που ακολουθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τέλος, αναφορικά με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Μάκης Βορίδης σημείωσε ότι υπονομεύει οποιαδήποτε δυνατότητα διαλόγου και δείχνει το χαρακτήρα και τη βαρβαρότητα του Τούρκου προέδρου.

Πηγή: thestival.gr