Διευκρινίσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έδωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης την Πέμπτη (15/7) ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης τονίζοντας πως όσοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα εμβολιαστούν θα παραπεμφθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει διαφορετική ρύθμιση ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως για όσους δημόσιους υπαλλήλους, σε κλάδους που ο εμβολιασμός θα γίνει υποχρεωτικός δεν εμβολιαστούν προβλέπεται η παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Αναφερόμενος στο θέμα πιθανής απόλυσης, είπε πως σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο και τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα για όποιον αρνηθεί να τηρήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις θα ενεργοποιείται η πειθαρχική διαδικασία. «Αν τελικά θα απολυθεί κάποιος είναι απόφαση του συμβουλίου» δήλωσε

«Οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι οφείλουν να εκπληρώνουν κάποιες συγκεκριμένες υγειονομικές προϋποθέσεις. Ο εργοδότης έχει ευθύνη» είπε ο Μάκης Βορίδης.

«Όταν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, όσοι δεν τηρήσουν την υποχρέωση μπαίνουν σε μια διαδικασία, κατά την οποία έχουν παραβιάσει τις νομικές τους υποχρεώσεις. Δεν πρόκειται να γίνει κάποια πρόσθετη νομοθεσία για αυτό, το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο» συμπλήρωσε.

Πηγή: madata.gr