Ρυθμίσεις για επιβολή ποινικών κυρώσεων στις παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων προανήγγειλε ο κ. Μάκης Βορίδης ενώ παράλληλα απέρριψε τα σενάρια περί μεγάλων απωλειών των ελλήνων παραγωγών την περίοδο του Πάσχα.

«Αφήστε να δούμε αν θα υπάρξει πλήγμα στην αγορά αμνοεριφίων. Ψαρόσουπα θα φάμε το Πάσχα; Εγώ λέω ότι το αρνάκι θα το φάμε» είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της κυρίας Δ. Μανωλάκου (ΚΚΕ) στην Βουλή εξηγώντας ότι η ζήτηση θα καλύψει την ελληνική παραγωγή μιας και την περίοδο του Πάσχα παρατηρείται μεγάλη εισαγωγή αμνοεριφίων.

Αναφορικά με τις παράνομες ελληνοποιήσεις είπε: «Φέρνω βαριά ποινική διάταξη για αυτό το έγκλημα Θα προβλέπεται φυλάκιση τριών έως πέντε ετών. Τα διοικητικά πρόστιμα έφταναν το μέγιστο τις 30.000 ευρώ. 300.000 ευρώ θα πάνε τώρα και σε περίπτωση μεγάλων επιχειρήσεων θα μπορούν να πάνε 600.000 ευρώ».

Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με το protothema.gr, έκανε ειδική αναφορά στην στήριξη του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών που πλήττεται οικονομικά απο τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω πανδημίας μιλώντας για μεταφορά κονδυλίων απο το ΕΠΑΛΘ.

Πηγή: thestival.gr