Υπομονή και αυτοσυγκράτηση προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έγινε την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη, προτού εξαχθούν βεβιασμένα συμπεράσματα -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- συνέστησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κληθείς να σχολιάσει τις εικόνες του άγριου ξυλοδαρμού νεαρού από αστυνομικούς στην τοπική πλατεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Βορίδης αφού αναφέρθηκε στη διενέργεια σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης απο την Εισαγγελία, προέβαλε τον ισχυρισμό ο εν λόγω νεαρός προσπάθησε να πάρει το όπλο του αστυνομικού, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τι θεωρείται από τον Αρειο Πάγο αντίσταση κατά της Αρχής. 

  Προτού βγάλει κάποιος συμπεράσματα και κρίνουμε τηλεοπτικά τα ζητήματα, υποστήριξε, θα έπρεπε να έχουμε συνολικά την εικόνα του περιστατικού και να το εντάξουμε σε ένα πλαίσιο, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τις ακριβώς έγινε στο εν λόγω περιστατικό καθώς ο ίδιος δεν ήταν παρών.

Η εικόνα που προσπαθεί κάποιος να μεταφέρει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν ένας κύριος που περπατούσε αμέριμνος και ξαφνικά δέχθηκε μία απρόκλητη επίθεση από αστυνομικούς, μαθαίνω ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι, ο συγκεκριμένος είχε εμπλοκή και σε προηγούμενα επεισόδια σε διαδηλώσεις υπέρ του Κουφοντίνα και προηγουμένως είχε επιχειρήσει να αφαιρέσει τον οπλισμό αστυνομικού και αυτό δεν το έχει πιάσει το βίντεο, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, επιμένοντας στην εκδοχή ότι οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από 40 άτομα του αριστερίστικου – αντιεξουσιαστικού χώρου και στο πλαίσιο αυτό γίνονταν προσαγωγές και συλλήψεις.

Στην παρατήρηση ότι ακόμα και αν γίνει δεκτή αυτή η υπόθεση εργασίας, η εικόνα του ξυλοδαρμού δεν δικαιολογείται και θα έπρεπε το επεισόδιο να είχε τελειώσει στη σύλληψη του νεαρού, ο υπουργός θέλησε να διευκρινίσει τι ακριβώς είναι η αντίσταση κατά της Αρχής όπως ακριβώς έχει προσδιοριστεί από τον Αρειο Πάγο.

Η απώθηση αστυνομικού οργάνου είναι αντίσταση κατά της Αρχής και δεν το λέω εγώ, αλλά ο Αρειος Πάγος, ανέφερε επί λέξει. «Αυτό ότι δεν υπάρχει κάποια σειρά γεγονότων και ότι ήταν κάτι κυρίες και ξαφνικά πήγε η Αστυνομία και άρχισε να βαράει με γκλοπ τον κόσμο στον δρόμο», δεν είναι έτσι, επέμεινε ο Μάκης Βορίδης και ειδικά για το θύμα του ξυλοδαρμού, είπε ότι εφόσον υπάρχει διαδικασία συλλήψεως, το άτομο οφείλει να την αποδεχθεί και αν είναι άδικη να μηνύσει στη συνέχεια τους αστυνομικούς. Ερωτηθείς τέλος για το ενδεχόμενο άνοιγμα της οικονομίας στις 22 Μαρτίου ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι το ελπίζει, αν και κάποιοι όπως υποστήριξε, φαίνεται να αδιαφορούν και να το υπονομεύουν.

Στην ερώτηση αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που υπονομεύει, τόνισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηρίζει ανεπιφύλακτα αυτούς που είναι σε κατάσταση διαδηλώσεων και κινητοποιήσεων, θα περίμενε κανείς μία πιο υπεύθυνη στάση -μία στάση υποστήριξης στην προσπάθεια που κάνει το σύνολο της κοινωνίας. Με τη στάση που κρατά, θα έχει συμβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τυχόν καθυστέρηση στο άνοιγμα της οικονομίας, κατέληξε ο Μάκης Βορίδης.

Πηγή: madata.gr