Σημαντική και καλή η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για αυτό που έγινε εφέτος με τις πυρκαγιές», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατά την έναρξη της πρωτολογίας του, παρ’ όλο που όπως παρατήρησε αυτή άργησε περίπου 12 ημέρες από τη συνέντευξη Τύπου που την είχε προαναγγείλει.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σημείωσε ότι όλα τα κόμματα θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και από εδώ όλες τις χώρες που ήρθαν αρωγοί στην κατάσβεση των πυρκαγιών δείχνοντας ότι «δεν είμαστε αχάριστοι». Ο κ. Βελόπουλος αναρωτήθηκε πως «εάν όλα τα φτιάξατε καλά γιατί κάηκε η πατρίδα μας». Σχετικά με τα πτητικά μέσα ανέφερε πως «μας είπατε ότι εφέτος είχαμε περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά, αλλά πόσα από αυτά τα 74 πετούσαν; Από τα εννέα Καναντέρ πετούσαν τα τέσσερα! Από τα 25 Σινούκ πετούσαν τα τέσσερα! Έχουμε ακόμα τα Πετσετέλ που αγοράστηκαν επί Ανδρέα Παπανδρέου και ακόμα πετούν!».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε πως θα πρέπει να ασχοληθούμε κάποτε σε αυτή την χώρα σοβαρά με το αίτιο των καταστροφών. Αναγνώρισε ως σημαντικό βήμα και προς την σωστή κατεύθυνση ότι αποφασίσθηκε να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας, κάτι που όπως είπε ήταν πρόταση της Ελληνικής Λύσης που ο πρωθυπουργός την υιοθέτησε, «γι’ αυτό είμαστε χρήσιμοι».

Σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων, ο κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι αυτή θα πρέπει να είναι άμεση και όχι όπως στην Σάμο και στην Θεσσαλία όπου ακόμα οι πληγέντες περιμένουν να αποζημιωθούν. Μάλιστα σημείωσε ότι «σήμερα, πριν λίγη ώρα, βγήκε το ΦΕΚ για τις αποζημιώσει στην Σάμο και αυτό για να μην εκτεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, τόνισε πως «σαφώς είναι σημαντικό ότι σώθηκαν ανθρώπινες ζωές, αλλά ξέρετε ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται το φυσικό περιβάλλον και ζωή σε αυτές τις περιοχές που κάηκαν δεν υπάρχει για τα επόμενα χρόνια. Κάηκε η πανίδα και η χλωρίδα …». Ο κ. Βελόπουλος, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός στελεχώνει το Επιτελικό Κράτος με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ και με μεταγραφές δείχνοντας ότι η ΝΔ δεν έχει ένδεια στελεχών.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr