Ο Κύρος Βασάρας κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας για την υπόθεση της Συμμορίας, λέγοντας πως οι πίνακες διαιτητών ήταν γραμμένοι και τυπωμένοι και δεν είχε διάθεση να συζητήσει!

Ουσιαστικά, ο Κύρος Βασάρας επανέλαβε τα όσα είχε πει στο ποινικό δικαστήριο σύμφωνα με το sdna.gr, υποστηρίζοντας ότι οι πίνακες του 2012 δεν ήταν παράνομοι και ότι τα άλλα δυο μέλη της ΚΕΔ του έφεραν έτοιμους τους πίνακες και είχαν την πλειοψηφία για να τους περάσουν.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασάρας: «Ο Ντάλας ήρθε να κάνει μια δουλειά, προσπάθησε, έδωσε το ερέθισμα σε διαιτητές να γίνουν καλύτεροι, δεν θεωρώ ποτέ ότι ηταν βιτρίνα. Ούτε μπορώ να σκεφτώ ότι είχε κάνει ορισμούς κατά παραγγελία».

Αναλυτικά ο Κύρος Βασάρας δήλωσε στην κατάθεσή του:

«Το 2009-10 δεν ήμουν μέλος της ΚΕΔ. Το 2010-11 ήμουν μέλος της ΚΕΔ με Μπριάκο και Δούρο. Κάναμε τη διαδικασία και είδαμε έναν, έναν τους διαιτητές, πριν κάνουμε την επιλογή των διαιτητών. Το 2009 μας είχε πάει έξι ώρες, την επόμενη χρονιά δύο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ζήτησα να κάνουμε το ίδιο, να δούμε τον πίνακα, να τα συζητήσουμε. Όπως είπα, στη διαδικασία αυτή, δεν υπήρχε χώρος για συζήτηση. Τα δύο άτομα είπαν ότι αυτοί είναι οι πίνακες και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Ήμουν παρών στη διαδικασία. Ήμουν στη μέση δύο παρατάξεων, μια ζωή ήμουν έντιμος. Όταν δύο αποχωρούν για να μην υπάρχει ψεγάδι πίεσης παραταξιακής, μείναμε 3 άτομα. Ήμουν σε δύσκολη θέση, δεν δέχθηκα να πάω πουθενα άλλου. Τους είπα να έρθουν να κάνουμε τις πίνακες, ήρθαν τα 2 μέλη και ξεκινήσαμε. Ήρθαν αυτοί εκεί, στην ΕΠΟ. Αν δεν συμμετείχα, δεν υπήρχε απαρτία. Ειπώθηκε από τον κ. Σάββα ότι έκανα κωλοτούμπα, εγώ ήμουν εκεί, κάθισα εκεί, εξέφρασα τις απόψεις μου. Εξέφρασα αντιρρήσεις για τεχνικά θέματα. Υπήρχαν τεχνικής φύσεως θέματα. Από αυτούς που σήμερα είναι κατηγορούμενοι, δεν διαφώνησα για κανέναν.

Το 2011 για παράδειγμα, μου πρότεινε ο Μπριάκος έναν διαιτητή που δεν είχε τα προσόντα για τον πίνακα. Έπρεπε να δούμε λοιπόν, έναν έναν τους διαιτητές. Δεν υπήρχε διάθεση όμως, να συζητήσουμε στη συνάντηση με τους άλλους δύο. Δεν είπα ποτέ ότι οι πίνακες είναι παράνομοι. Ήμουν ένας από τους 3 που διαφωνούσε. Δέχθηκα ότι δεν θέλησαν να συζητήσουν, ανόητο τελείως. Το 2010 η συμπεριφορά τους δεν ήταν παρόμοια. Δεν ξέρω τι άλλαξε. τις 20 Αυγούστου μου δόθηκε η λίστα των διαιτητών που αναρτήθηκε και στις 13/8 και την υπέγραψα. Οι πίνακες βγήκαν με πλειοψηφία, δεν είχα κανένα πρόβλημα, δεν ήθελα ποτέ να δημιουργήσω πρόβλημα στην ΕΠΟ. Τους υπέγραψα στις 20/8.

Οι διαιτητές – κατηγορούμενοι ξεκίνησαν από χαμηλά και ανέβηκαν από κάποιους άλλους ανθρώπους της ΚΕΔ. Εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα, δεν τους είχα παρακολουθήσει, ξέρω ότι κανένας από αυτούς στη διάρκεια των αξιολογήσεων δεν είχε πρόβλημα. Και στις δικές μου αξιολογήσεις από καλοκαίρι 2011 μέχρι Γενάρη 2012 δεν μου δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα και είχαν πάρα πολύ καλές διαιτησίες. Έκανα ορισμούς το μισό της σεζόν 2011-12. Ποτέ δεν δέχθηκα κανένα τηλεφώνημα να βάλω κάποιο διαιτητή ούτε μου είπε κάτι, κάποιος από την ΚΕΔ. Ποτέ δεν ειπώθηκε ότι αυτοί οι πίνακες ήταν προεργασία του Σαρρή και του Σάββα, η προεργασία θεωρώ ότι είχε γίνει ανάμεσα σε Δούρο και Μπριάκο. Τρεις φορές η ΕΠΟ έστειλε αίτημα στην ΟΥΕΦΑ άρσης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχα κάποια ιδιότητα στην ΕΠΟ. Μπορεί να είναι και μοναδικό γεγονός στον κόσμο, μια Ομοσπονδία να ζητάει από έναν άνθρωπο που την τίμησε, να φύγει από την ΕΠΟ γιατί δεν είχε ιδιότητα».

Πηγή: thestival.gr