“Η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα σενάρια” διεμήνυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Με αφορμή την τουρκική NAVTEX ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι κανείς δεν βρέθηκε προ εκπλήξεως από την κίνηση της γειτονικής χώρας, καθώς «ήταν μέσα στα σενάρια και τις πληροφορίες που είχαμε».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε προβληματική την συμπεριφορά της Τουρκίας που καθιστά και πάρα πολύ δύσκολο και τον ρόλο του διεθνούς παράγοντα.

«Σήμερα είναι πολύ προβληματική η συμπεριφορά της τουρκίας και η αξιοπιστία της απέναντι στο διεθνή παράγοντα. Διότι αν έχουν παρέμβει μια σειρά υπουργοί εξωτερικών ή ακόμη και η γερμανίδα καγκελάριος και έχουν δεχθεί από την πλευρά της Τουρκίας μια κατευναστική απάντηση των ανησυχιών τους και την επόμενη ημέρα βλέπουμε μια κλιμάκωση στο επιχειρησιακό πεδίο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολος και ο ρόλος του διεθνούς παράγοντα», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: thestival.gr