«Η τουριστική περίοδος ξεκινά με ασφάλεια και είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό και θα νικήσουμε τη μάχη της πανδημίας, η οποία δεν έχει τελειώσει και πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και το δείξαμε στην περίοδο της πανδημίας. Το έθνος και ο λαός μας ήταν περισσότερο ενωμένος παρά ποτέ» δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, αμέσως μετά τα εγκαίνια της ΜΕΘ, του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε σε πολυχώρο, στο κέντρο της πόλης της Ζακύνθου.

Στην ομιλία του, ο κ. Κοντοζαμάνης έκανε αναφορά στην τουριστική σεζόν του 2020 και έδωσε έμφαση στην ασφάλεια που εμπνέει η Ελλάδα, μετά από την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, σε μια αγαστή συνεργασία Πολιτείας και πολιτών.

Αναλυτικότερα, ο υφυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στην επιπλέον στήριξη του νοσοκομείου Ζακύνθου και στην εμπειρία που προσέφερε η πανδημία για να υλοποιηθούν γρήγορα τα αιτήματα. «Είναι μία μεγάλη στιγμή για τη Ζάκυνθο και για το ΕΣΥ, με τα εγκαίνια της ΜΕΘ, καθώς ουσιαστικά τελειώνει μία μεγάλη εκκρεμότητα, διοικητική αρχικά, γιατί κινδυνεύσαμε να χάσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους με τους οποίους χτίστηκε το νοσοκομείο. Η εκκρεμότητα όμως δεν σταματάει εδώ, γιατί έχει να κάνει με την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών υγείας στο νησί της Ζακύνθου, για τους κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το νοσοκομείο ακόμα περισσότερο» ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Επίσης σημείωσε ότι «η περίοδος της πανδημίας, μας έδωσε τη γνώση, μας έδωσε την εμπειρία και τα εργαλεία, προκειμένου να προχωρήσουμε πάρα πολλά πράγματα και να υλοποιήσουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Κάναμε πράγματα που προβλέπονται στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Ίσως θα γίνονταν λίγο αργότερα, αλλά λόγω της πανδημίας τα κάναμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα καταφέραμε. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ξεκίνησε να λειτουργεί μέσα στον κορονοϊό. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ενισχύσουμε σε προσωπικό κρίσιμους τομείς του συστήματος, όπως ο νοσηλευτικός τομέας. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν για 2.000 προσλήψεις και έχουμε ξεπεράσει τις 5.000 προσλήψεις».

Ακόμα ο υφυπουργός Υγείας επεσήμανε, ότι «μας δόθηκε η ευκαιρία να διασφαλίσουμε τον ομαλό και επαρκή εφοδιασμό του συστήματος με μέσα ατομικής προστασίας, υλικά και εξοπλισμό, μας δόθηκε η ευκαιρία να ενισχύσουμε οικονομικά το σύστημα υγείας και τις δομές του».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κοντοζαμάνης στην τουριστική περίοδο σε σχέση με τον Covid-19, επισημαίνοτας ότι «η ΜΕΘ ξεκίνησε σε μια περίοδο που η χώρα μας είναι έτοιμη να υποδεχτεί τουρίστες λόγω της καλοκαιρινής περιόδου. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι η χώρα μας, αλλά και η Ζάκυνθος, είναι ένας ασφαλής προορισμός. Έχουμε εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τυχόν περιστατικά. Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα με επάρκεια πόρων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την καλοκαιρινή περίοδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: thestival.gr