Για ανάγκη να γίνει επιστροφή των νοσοκομείων σε μερική κανονικότητα έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, από τη Δευτέρα και για τον ιδιωτικό τομέα και για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα επανέλθουμε στο 50% των χειρουργείων του μέσου όρου του 2019, δήλωσε σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι «τα νοσοκομεία αναφοράς θα συνεχίσουμε να τα κρατάμε για τον κορωνοϊό και υπάρχουν και κάποια νοσοκομεία, όπως η ‘Παμμακάριστος’, η ‘Αγία Βαρβάρα’ και το ΝΙΜΤΣ, αποκλειστικά για κορωνοϊό».

«Τονίζω για μια ακόμη φορά ότι όλα τα μέτρα τα οποία παίρνουμε ή αίρουμε έρχονται σταδιακά, έρχονται με αποστάσεις ασφαλείας και με τη δυνατότητα να μπορέσουμε να μετρήσουμε και το σύστημα πώς αντιδρά, αλλά και ποιες είναι οι επιδημιολογικές μελέτες εξ’ αυτού» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη πως έχει δώσει ήδη εντολή στους διοικητές στις υγειονομικές περιφέρειες και στους διοικητές των νοσοκομείων, μαζί με τις Επιτροπές Λοιμώξεων εντός του νοσοκομείου και τους υπεύθυνους των χειρουργείων. «Θα κατηγοριοποιηθούν και θα μπει προτεραιότητα σε αυτά τα οποία ήταν χρόνια περιστατικά και περίμεναν να χειρουργηθούν, που όμως έχουν προτεραιότητα με βάση τα ιατρικά δεδομένα. Και έτσι θα πορευτούμε από εδώ και πέρα. Υπάρχουν κάποια χειρουργεία τα οποία έχουν σωρευθεί, υπάρχουν κάποια άλλα τα οποία πρόκειται να επακολουθήσουν. Το σύστημα υγείας οργανωμένο, δομημένο, θέλω να πιστεύω με μία άλλη νοοτροπία και μία άλλη λογική» είπε.

Πηγή: thestival.gr