Από τις 17 Ιουλίου, θα υπάρχει μεγάλος, τελευταίας τεχνολογίας μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο της Κέρκυρας  που θα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται 400 τεστ την ημέρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, από την Κέρκυρα, όπου βρέθηκε μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί.

Αναλυτικά ο κ. Κικίλιας ανέφερε:

“Βρεθήκαμε σήμερα με τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο των επισκέψεών του, στην Κέρκυρα και στο νοσοκομείο του νησιού, όπου είχαμε την  ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τη διοίκηση, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, όλους αυτούς τους εξαιρετικούς επαγγελματίες που κάνουν με αυταπάρνηση τη δουλειά τους. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. 
 
Έχουμε μπει σε μια νέα φάση που ανοίγουμε σιγά-σιγά τα σύνορά μας για τον τουρισμό. Αυτό, προφανώς, δημιουργεί νέα δεδομένα σε ό,τι έχει να κάνει με τον κορονοϊό. Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι από τις 17 Ιουλίου, θα υπάρχει μεγάλος, τελευταίας τεχνολογίας μοριακός αναλυτής στο νοσοκομείο της Κέρκυρας  που θα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούνται 400 τεστ την ημέρα. Με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όποια κατάσταση ενδεχομένως προκύψει σε ό,τι έχει να κάνει με τη διάγνωση και την ιχνηλάτηση των περιστατικών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τον επαγγελματισμό τον οποίο έχουν επιδείξει και να πω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και τα ιατρικά πρωτόκολλα.
 
Βεβαίως μας ενδιαφέρει η οικονομία μας, ο τουρισμός μας και φυσικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται στο νησί και τους οποίους πρέπει να στηρίξουμε. Παράλληλα, όμως, πρέπει να μείνει σε πολύ υψηλό επίπεδο η εγρήγορση σε ό,τι έχει να κάνει με τα ιατρικά πρωτόκολλα και με τα μέσα ατομικής προστασίας. Η πολύ σοβαρή προσπάθεια που κάναμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα και η οποία μας ανέδειξε και μας ξεχώρισε ως χώρα σε όλο τον κόσμο, πρέπει να συνεχιστεί με την ίδια και ακόμα παραπάνω προσοχή και σοβαρότητα. Όλοι- και εμείς και οι τουρίστες μας-  πρέπει να πειθαρχήσουν στα νεα δεδομένα τα οποία έχουμε για το καλοκαίρι και, βεβαίως, να προετοιμαστούμε για την επόμενη μέρα.”

Πηγή: thestival.gr