Δεν ήμουν ποτέ κατά του εμβολιασμού, είπε στο BBC, επιβεβαιώνοντας ότι είχε κάνει εμβόλια ως παιδί, αλλά πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου.

Στην αποκάλυψη ότι δεν θα συμμετάσχει σε μελλοντικά Grand Slam αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει το εμβόλιο για τον κοροναϊό, προχώρησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Όπως ο ίδιος δήλωσε  προτιμά να χάσει τα μελλοντικά τρόπαια του τένις παρά να αναγκαστεί να κάνει εμβόλιο κατά της Covid.

Ο 20 φορές νικητής Grand Slam απελάθηκε από την Αυστραλία τον περασμένο μήνα αφού η κυβέρνηση ακύρωσε τη βίζα του λόγω του καθεστώτος του εμβολίου που ισχύει στην χώρα της Ωκεανίας.

Σε συνέντευξή του στο «BBC», ο Νόβακ Τζόκοβιτς μίλησε για πρώτη φορά μετά τον αποκλεισμό του και τόνισε ότι θα επέλεγε να μην παίξει σε μελλοντικά τουρνουά εάν απαιτείται να κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

Σε ερώτηση για το αν θα θυσίαζε τη συμμετοχή του σε αγώνες όπως το Γουίμπλεντον και το Γαλλικό Όπεν για τη στάση του για το εμβόλιο, τόνισε πως είναι διατεθειμένος να πληρώσει κάθε τίμημα αν τον αναγκάσουν να εμβολιαστεί.

«Ναι, αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω», τόνισε αρχικά στο «BBC» και συνέχισε λέγοντας: «Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού. Καταλαβαίνω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, όλοι προσπαθούν να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να χειριστούν αυτόν τον ιό και να δουν, ελπίζω, σύντομα ένα τέλος», ανέφερε χαρακτηριστικά επιβεβαιώνοντας ωστόσο ότι είχε κάνει εμβόλια ως παιδί, «αλλά πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου».

Πηγή: madata.gr