Την ανάγκη, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την καθολική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, επισημαίνει στο μήνυμά του για την 102η επέτειο της Γενοκτονίας ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Αποτίουμε φόρο τιμής στη μνήμη των 353.000 Ποντίων θυμάτων μιας ανείπωτης τραγωδίας, με μια υπόσχεση για το μέλλον: Να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να συμβεί ανάλογη θηριωδία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι «η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μας διδάσκει ότι οφείλουμε πάντα να είμαστε σε εγρήγορση για την υπεράσπιση του Ελληνισμού».

«Ήρθε η ώρα επιτέλους η Τουρκία να αναλάβει τις ιστορικές ευθύνες της και να ζητήσει συγγνώμη, αναγνωρίζοντας τη Γενοκτονία. Όχι ως πράξη ρεβανσισμού, αλλά ως πράξη δικαιοσύνης, ανθρωπισμού, ειρήνης και αναγνώρισης της ιστορικής αλήθειας», τονίζει και σημειώνει ότι «η 19η Μαΐου δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής, αλλά καθήκοντος και ευθύνης. Μιας ευθύνης που βαραίνει όλους τους Έλληνες και με υπερηφάνεια την αναλαμβάνουμε».

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια θα τιμήσει και φέτος τη 19η Μαΐου, με τις καθιερωμένες εκδηλώσεις την ερχόμενη Κυριακή 23 Μαΐου στον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας και στο Μνημείο της Γενοκτονίας στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr