Την άφιξη μίας νέας λειτουργίας ετοιμάζει το Twitter, που ονομάζεται Νotes και θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται κείμενα μεγάλης έκτασης, μεγέθους έως 2.500 λέξεων. Η νέα αυτή αλλαγή είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένες χώρες και βρίσκεται υπό δοκιμή.

Η πλατφόρμα έχει όριο 280 χαρακτήρων στις αναρτήσεις (tweets), το οποίο ισχύει από το 2017. Το όριο ήταν 140 χαρακτήρες πριν.

Σύμφωνα με το twitter, η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί για δύο μήνες σε ορισμένο αριθμό χρηστών σε Καναδά, ΗΠΑ, Βρετανία και Γκάνα. Όπως αναφέρει το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε η νέα λειτουργία θα γίνει ευρέως διαθέσιμη.

Όπως αναφέρεται και στο newsit.gr, στόχος του Notes είναι να κρατήσει τους χρήστες στο Twitter και να προσελκύσει νέους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να κοινοποιούν τον τίτλο ενός κειμένου και έναν σύνδεσμο για πρόσβαση στο πλήρες κείμενο. Οι χρήστες θα μπορούν να τροποποιήσουν τα κείμενα μετά την ανάρτηση τους. 

Το Twitter βρίσκεται εν μέσω διαδικασίας εξαγοράς ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Elon Musk, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Μεταξύ άλλων σχεδίων, ο Musk δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου χρήσης του Twitter με συνδρομή.

Πηγή: madata.gr