Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον «Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας» ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αναφερόμενος στα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες περί διπλής καταγραφής των κρουσμάτων.

Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε:

Θα αναφερθώ αρχικά στο κρίσιμο θέμα της πανδημίας διότι η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται στην δίνη της πανδημίας και έχει μια κυβέρνηση που απομακρύνεται καθημερινά από την πραγματικότητα. Μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι τα πάντα είναι εικόνα και οι πολίτες είναι άβουλοι παρατηρητές. Αυτές τις ημέρες βιώνουμε όχι μόνο τα αποτελέσματα της εγκληματικής αδράνειας και ανικανότητας της κυβέρνησης αλλά και μια αποκρουστική για το μέσο κοινό έλλειψη ενσυναίσθησης του κ. Μητσοτάκη για όσα περνούν οι πολίτες

Ερχονται στην δημοσιότητα αποκαλύψεις που φέρνουν στο φως παραλήψεις για την διαχείριση της κρίσης και προβληματιζόμαστε για το αν η επιστημονική κοινότητα που τόσο επικαλείστε είχε και έχει στις κρίσεις που κάνει για τις συστάσεις που δίνει για τα μέτρα που πρέπει να επιβληθούν τα σωστά δεδομένα και αν τα έχει εγκαίρως. Αναφέρομαι για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το παράλληλο σύστημα της ΗΔΙΚΑ και μιας ιδιωτικής πλατφόρμας που κατασκευάστηκε κατά παραγγελία του ΕΟΔΥ. Μια διπλή καταγραφή που μας προβληματίζει ότι έχει οδηγήσει σε ελλειπή καταγραφή των κρουσμάτων και με αποτέλεσμα η επιτροπή των ειδικών να έχει στοιχεία τα οποία είναι απολύτως αμφισβητήσιμα τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως την χρονικότητα. Όλα αυτά την στιγμή που καταγράφουμε αρνητικά ρεκόρ. Ο κ. Μητσοτάκης βάζει τον εκπρόσωπο του να λέει ψέματα. Να αρνείται την ύπαρξη διπλής καταγραφής και να αρνείται να δώσει στην δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Τι πιο απλό; Δημοσιότητα και διαφάνεια. Να έχουν τα κόμματα εδώ στην κοιτίδα της Δημοκρατίας τα στοιχεία

Αν αποκαλύπτονταν στοιχεία διπλής καταγραφής και ο αρμόδιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης το διέψευδε και μετά έβγαιναν τα στοιχεία δεν θα είχαμε παραιτήσεις σε ένα κανονικό κράτος

Η ευθυνη βαραίνει τον πρωθυπουργό ο οποίος διαχειρίζεται προσωπικά την πανδημία και ορθώς και μονίμως λέει ότι βασίζεται στις εισηγήσεις ειδικών και πετάει την ευθυνη στις εισηγήσεις. Όμως δεν μπορούν να μένουν όλα εκτός της δημοσιότητας. Έχουν αρχίσει και μιλάνε οι ειδικοί και επιστήμονες και δεν μιλούν μόνο οι επιστήμονες αλλά και υπουργοί που λένε ότι πέσαμε έξω αλλά και βουλευτές της πλειοψηφίας που λένε ότι το μπάχαλο προκλήθηκε από το άνοιγμα τουρισμού. Ολοι μιλούν για ευθύνες εκτός από την αυλή του Μαξίμου. Αυτό π ου λέτε στους πολίτες είναι να κρατήσουν την ανάσα τους έως έρθουν εμβόλια. Όμως η πανδημία εξελίσσεται σε εφιάλτη με εκατόμβη νεκρών.

Το πρόβλημα είναι και η συμπεριφορά. Συμπεριφέρεστε σαν να ζείτε σε άλλο κόσμο. Παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων παράλληλο και το σύμπαν που ζείτε. Είτε το κάνετε επειδή έχετε την επίγνωση ότι δίνοντας κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ αδιαφανώς χωρίς κριτήρια έχετε διαμορφώσει ασυλία και δεν σας ενδιαφέρει. Είτε το κάνετε γιατί σας έχει καταβάλλει το σύνδρομο της αλαζονείας της εξουσίας είτε γιατί γράφετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας για το πως περνά ο μέσος Έλληνας. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Βγάζετε εικόνα εξοργιστική και δεν σας εμπιστεύονται οι πολίτες. Δείτε την εικόνα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

Βγαίνει ο ένας υπουργός και πανηγυρίζει για τους νεκρούς. Βγαίνει ο άλλος και λέει ότι με παραπάνω ΜΕΘ θα είχαμε περισσότερους νεκρούς και βγαίνει ο πρωθυπουργός και τις υιοθετεί τις δηλώσεις αυτές. Και βγαίνει ο πρωθυπουργός να πει σε μένα αν έχω πει μια κουβέντα για την τήρηση των μέτρων. Ο ίδιος λίγες ημέρες μετά εμφανίζεται να σπάσει την καραντίνα και να κάνει χαβαλέ στην Πάρνηθα και να κάνει μοτο κρος. Αυτή είναι η εικόνα που βγάζει στους πολίτες είτε την βγάζουν τα ΜΜΕ είτε όχι γιατί γι αυτό έχετε πρεμούρα. Να πάρετε τηλεφωνο τους καναλάρχες να μην παίξουν αυτές τις εικόνες. Πρεμούρα να πάρετε στον ΕΟΔΥ να αυξήσουν τα κρεβάτια ΜΕΘ δεν είχατε.

Το χειρότερο όλων είναι ότι απαντήσατε σε αυτό το ατόπημα. Βγήκατε και από πάνω. Μας είπατε ότι έσπασε την καραντίνα όχι γιατί μας γράφει στα παλιά του παπούτσια αλλά γιατί είναι ανθρώπινος. Με αυτές τις δηλώσεις και την στάση του κ. Μητσοτάκη είστε κυβέρνηση Λουδοβίκων και Μαρίας Αντουανέτας. Είστε κυβέρνηση Βερσαλλιών. Δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα.

Οι εικόνες αυτές εξοργίζουν τον μέσο πολίτη που βιώνει ιδιότυπο αυταρχισμό.

Θεσσαλονίκη 7.11 επιβλήθηκαν 3 πρόστιμα σε μουσικό που έπαιζε στο δρόμο. 500 ευρώ πρόστιμα

Χανιά : μια χαροκαμένη μητέρα στο μνήμα του παιδιού της απειλήθηκε με πρόστιμο

Στα Κρέστενα ηλικιωμένος έφαγε πρόστιμο 300 ευρώ επειδή πήγε να πάρει την σύνταξή του επειδή είχε την μάσκα κάτω από την μύτη. Θα ζητήσετε συγγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους.

Σας καλώ να δώσετε στην δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των επιστημόνων

Καταθέτουμε τροπολογία για να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά

Καταθέτουμε τροπολογία για να πληρωθούν οι απλήρωτες εφημερίες.

Καταθέτουμε τροπολογία για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, τηλεφωνίας ή ιντερνετ πληττόμενων οικογενειών.

Συγκλονίστηκα όταν άκουσα τον πατέρα που παρακαλούσε τα περιμένουν μια ώρα και να μην του κόψουν το ρεύμα γιατί είχε τηλεκπαίδευση το παιδί του.

Πηγή: madata.gr