Μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού με όλα τα διαθεσιμα εμβόλια έστειλε ο Αλέξης Τσιπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στον Γιώργο Παπαδακη, υπογραμμίζοντας παράλληλα την «υπευθυνότητα» των νέων που ανταποκρίνονται άμεσα στο άνοιγμα του εμβολιασμού στις ηλικίες 30-39.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «το ποσοστό του εμβολιασμού είναι παρά πολύ χαμηλό κοντά στο 8%», ενώ στην ερώτηση γιατί δεν συμμετέχει σε κάποια καμπάνια είπε: «Πρώτος δεν εμβολιάστηκα; Εχουμε κάνει και συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Στο ίδιο σημείο άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως είναι άδικη απέναντι στους νέους τους οποίους όπως είπε έχει στοχοποιήσει: «Να σας δώσω ένα παράδειγμα σήμερα για να σας αποδείξω ποσό άδικη είναι κυβέρνηση που έχει στοχοποιήσει του νέους ανθρώπους. Οι νέοι ανταποκρίθηκαν μαζικά στο άνοιγμα της πλατφόρμας 30-39. Ας σταματήσουμε να του στοχοποιούμε».

Η πλατφόρμα για το AstraZeneca άνοιξε τώρα για να ξεστοκάρουμε

Ενώ για το άνοιγμα της πλατφόρμας είπε πως άνοιξε τώρα για να ξεστοκάρουμε: «Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορονοϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το AstraZeneca και το προφανές ξεστοκάρισμα προκάλεσε… σοκ σε πολλούς και κυρίως στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση. 
 
Η Ομάδα Αλήθειας ήταν πάνω από τη συνέντευξη, έκοψε το συγκεκριμένο κομμάτι και ξεκίνησε ένα απίστευτο γαϊτανάκι στο twitter και αλλού για το ξεστοκάρισμα του εμβολίου, ενώ ο Γιώργος Γεραπετρίτης είπε ότι δεν καταλαβαίνει τη «σχιζοφρένεια αυτής της δήλωσης».

 

Το γαϊτανάκι όμως ξεκίνησε για τα καλά. Ένα γαϊτανάκι που προφανώς κάνει κακό στην ίδια την προσπάθεια του εμβολιασμού, που αγκάλιασαν οι νέοι 30 – 39 ετών. 

Ναι έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού, πάνω από 100.000 νέοι με το εμβόλιο που απέρριψαν οι ηλικιωμένοι.

 
Με το εμβόλιο που δεν ήθελε κανείς από τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Με το εμβόλιο που οι γονείς των 30αρηδων, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, έτρεχαν να αλλάξουν για να το πάρουν οι άλλοι… Όχι πάντως οι ίδιοι…

Ναι είναι οι ίδιοι νέοι τους οποίους έχουν στοχοποιήσει για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2020, για τις πλατείες, για τις βόλτες.

 
Αυτοί λοιπόν πήραν το στοκ της AstraZeneca με τα εμβόλια που δεν ήθελαν οι μεγαλύτερες ηλικίες. Αλλιώς θα άνοιγε η πλατφόρμα για να εμβολιαστούν; Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι τώρα. 

Όλοι ξέρουμε τι συνέβη το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τα ραντεβού και πώς έτρεχαν όλοι να τα αλλάξουν… Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Η πλατφόρμα 30-39 ετών, άνοιξε ξαφνικά μόνο με AstraZeneca για να διατεθούν τα εμβόλια. Γιατί υπήρχαν διαθέσιμα ραντεβού. Που κανείς δεν ήθελε.

Δεν το λέμε εμείς μόνο. Δεν το λέει ο Τσίπρας μόνο. Το λένε όλοι οι νέοι (χαζοί μόνο δεν είναι), το είπε με τον τρόπο του στην επίσημη ενημέρωση για τον εμβολιασμό ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, Μάριος Θεμιστοκλέους πριν λίγες μέρες.

«Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγουμε την πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεδομένου, όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, ότι είχαμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού.

Έτσι τους δίνεται η ευκαιρία τα άτομα της ηλικιακής ομάδας αυτά να εμβολιαστούν νωρίτερα από όταν θα ήταν η σειρά που θα είχαν με βάση την προτεραιοποίηση». Τι είπε λοιπόν; Είχαμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού… Γιατί τα είχαμε; Γιατί οι μεγαλύτερες ηλικίες δεν θέλουν το AstraZeneca… Γιατί είχαμε στοκ και το δίνουμε σε όσους θέλουν… 

Και ευτυχώς θέλουν πολλοί νέοι και το απέδειξαν.

 

Πηγή: madata.gr