Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι «διακόσια δύο χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, τιμούμε των ξεσηκωμό του λαού για Ελευθερία, Ανεξαρτησία, Δημοκρατία και Δικαιοσύνη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «υπήρξε η στιγμή τομή στην ιστορία του ελληνικού έθνους, για τη συγκρότηση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εκείνη η στιγμή συμπύκνωνε τις πολιτικές προσδοκίες και τα όνειρα των ανθρώπων για μια νέα ζωή. Αποτινάσσοντας τον τουρκικό ζυγό, η ελληνική επανάσταση ενέπνευσε και άλλους λαούς με τον ηρωισμό των αγωνιστών του ’21, προκαλώντας τον διεθνή θαυμασμό, ο οποίος έφτασε στο παροιμιώδες κίνημα φιλελληνισμού. Έκτοτε πολλές γενιές Ελλήνων πολιτών διαμόρφωσαν μια Ελλάδα που στεφόταν, παρά τις ανατροπές, τις τραγωδίες και τις εκάστοτε αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, προς την πρόοδο. Η Ελληνική Δημοκρατία στρεφόταν σταδιακά επί διακόσια χρόνια προς τις δημοκρατικές αξίες, το κράτος δικαίου και την πραγματική Δικαιοσύνη» ενώ καταλήγει αναφέροντας ότι «Και σήμερα η κατεύθυνση είναι η ίδια για την Ελλάδα του μέλλοντος μας».

Επίσκεψη στην Τήλο

Την ακριτική Τήλο επισκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθήσει τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Θα ακολουθήσει η μαθητική παρέλαση ενώ μετά το πέρας της θα επισκεφθεί την έδρα της στρατιωτικής μονάδας. «Η επανάσταση του 21 ήταν τομή στην ιστορία του Έθνους για τη συγκρότηση της Ελληνικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο μήνυμά της η αξιωματική αντιπολίτευση.

πηγή: newsbeast.gr

Πηγή: madata.gr