Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για την απόφαση του να παραπέμψει και να καθαιρέσει τον Παύλο Πολάκη.

Ξεκάθαρο μήνυμα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κρίση που ξέσπασε γύρω από το κομματικό μέλλον του Παύλου Πολάκη. 

«Εγώ αποφάσισα την παραπομπή και την καθαίρεση του Παύλου Πολάκη από τα καθήκοντά του στην επιτροπή διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ», διαμήνυσε ο κ. Τσίπρας. «Δεν θα ασχοληθεί το όργανο του κόμματος με την παραπομπή. Έχει ήδη αποφασιστεί από εμένα η παραπομπή του, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε. 

Μιλώντας στο πλαίσιο του Συνεδρίου ygeiamou, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται για το ότι ανάρτησε κάποιες προγραμματικές θέσεις από τις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τη λειτουργία των θεσμών».

«Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου»

«Εγώ κρίνω το μέτρο και τον βαθμό της αξιολόγησης των πράξεων που εκθέτουν το κόμμα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει διαδικασίες και όργανα. Έχω ευθύνη να προστατέψω το κόμμα μου αλλά να προχωρήσω προς τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές», σημείωσε. 

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα των επερχόμενων εκλογών, ο αρχηγός της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έρθει στη διακυβέρνηση του τόπου ούτε για να γκρεμίσει ούτε για να εκδικηθεί. Θα έρθει για να κτίσει. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει καταρρακώσει τους θεσμούς».

«Η ζημιά είναι ότι ασχολούμαστε με το θέμα Πολάκη επί 24-48 ώρες, αντί για τις προγραμματικές μας θέσεις. Αύριο (σ.σ. 01.03.2023) παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας για το μείζον ζήτημα της στέγασης», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Η θέση και στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που εκφράζεται από τον πρόεδρο και τα όργανα. Θα έρθουμε στην κυβέρνηση για να δημιουργήσουμε θεσμούς». 

Πηγή: madata.gr