“Η κατάσταση μπορεί εύκολα να μας ξεφύγει. Χρειάζεται συνεχής εγρήγορση”. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, στην επιστροφή του στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, τα μεγάλα προβλήματα, έως τώρα, εντοπίζονται στους γάμους και στον συγχρωτισμό που παρατηρείται σε διάφορες συγκεντρώσεις. Επίσης απέδωσε την αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα περισσότερα τεστ, την άρση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας, με το άνοιγμα του τουρισμού καθώς και φαινόμενα συγχρωτισμού.

Αναφορικά με τη μεταδοτικότητα του ιού ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται, και πρόσθεσε πως τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε μικρότερες ηλικίες λέγοντας πως οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί.

Ακόμα, μετέφερε τη μεγάλη ανησυχία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει συνεχώς και η οποία έχει ομόφωνα τοποθετηθεί για τη χρήση των μασκών και την ωφέλεια τους.

Αντίθετα, στα καλά νέα, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, είναι οι περιορισμένες εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Παρατήρησε ωστόσο ότι και οι νέοι μπορούν να νοσήσουν σοβαρά, ενώ επικαλέστηκε έρευνες, που δείχνουν ότι ο ιός μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένες βλάβες στην καρδιά.

Πηγή: thestival.gr