Δύο Έλληνες κολυμβητές προκρίθηκαν στους ημιτελικούς των 200μ. πρόσθιο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων που διεξάγεται στη Ρώμη. Στα πρωινά προκριματικά του αγωνίσματος ο Δημήτρης Τσιαλαγκός σημείωσε επίδοση 2:17.50, η οποία αποτελεί ατομικό ρεκόρ του, και κατετάγη έκτος, ενώ ο Βασίλης Σοφικίτης με χρόνο 2:17.63 κατέλαβε την έβδομη θέση, με αποτέλεσμα αμφότεροι να πάρουν το «εισιτήριο» για τους απογευματινούς ημιτελικούς. Αξίζει σημειωθεί ότι στα 200μ. πρόσθιο «έπεσε» και ο Δημήτρης-Μάριος Αλεξόπουλος, ο οποίος κατετάγη 25ος με 2:20.27.

Σήμερα το απόγευμα (9/7) διεξάγονται δύο τελικοί με ελληνική συμμετοχή. Ο Τάσος Κούγκουλος θα μετάσχει στον τελικό των 50μ. ύπτιο, ενώ στον τελικό των 4Χ200μ. ελεύθερο Εφήβων θα αγωνιστεί η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τους Γιώργο Φύκατα, Κωνσταντίνο Στάμου, Κώστα Ζαχαριάδη και Κώστα Αποστολάκο.

Στο μεταξύ, η Άννα-Αυγούστα Βλάχου κατέλαβε την 29η θέση στα πρωινά προκριματικά των 50μ. πεταλούδα με επίδοση 28.00, ενώ ο Γιάννης Κοντοβάς κατετάγη 40ός στα 200μ. ελεύθερο με 1:57.71.

Μετά την ολοκλήρωση των πρωινών προκριματικών ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Μηλιδάκης, δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Η σημερινή απογευματινή αγωνιστική είναι πλούσια από ελληνικές συμμετοχές. Έχουμε την συμμετοχή του Δημήτρη Τσιαλαγκού και του Βασίλη Σοφικίτη στον ημιτελικό των 200μ. πρόσθιο, καθώς και την συμμετοχή στον τελικό των 50μ. ύπτιο του Τάσου Κούγκουλου και της ελληνικής ομάδας στον τελικό των 4Χ200μ. ελεύθερο Εφήβων. Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να έχουμε ανάλογες επιτυχίες».

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Πηγή: madata.gr