«Αγαπητέ φίλε Νίκο Δένδια, Χαίρομαι ιδιαίτερα που είμαι πάλι στην Ελλάδα, ευχαριστώ τον φίλο μου Νίκο για τη θερμή υποδοχή. Στις συνομιλίες και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τα διμερή θέματα. Στην Άγκυρα στη συνάντηση, που είχαμε, είχαμε αποφασίσει να επιταχύνουμε διμερείς διαπραγματεύσεις για τα οικονομικά και εμπορικά, έγινε υψηλού επιπέδου συνάντηση σε επίπεδο υφυπουργών στην Καβάλα με 25 συμφωνημένα σημεία μέσω των οποίων θα μπορέσουμε να επαυξήσουμε τη συνεργασία μας σε αυτά τα θέματα για να προχωρήσει αυτή η συνεργασία

Θέλω να πω ότι υπάρχει η πολιτική βούληση από την πλευρά της Τουρκίας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε την ίδια θετική πολιτική βούληση από την πλευρά της Ελλάδας

Ως προς την πολιτική και τη στρατιωτική συνεργασία μας, είχε γίνει ο 62ος γύρος συμβουλευτικών επαφών στην Αθήνα και θα καθοριστεί ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση

είναι σαφές ότι υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που περιμένουν επίλυση και πιστεύουμε πως η βάση της πρέπει να είναι ο σεβασμός στο δίκαιο και τα κοινά συμφέροντα».

Ως Τουρκία θέλουμε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και όρους και με τον Νίκο Δένδια συμφωνήσαμε πως θα συνεχιστεί αυτή η πολύ θετική συνεργασία»

Για «πλήρη επίγνωση των διαφορών και των αντίθετων θέσεων που πρεσβεύουν» Ελλάδα και Τουρκία έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Σκοπός της συνάντησης ήταν μια διαδικασία πρώτης συνεννόησης. Και αν καταστεί δυνατόν μια σταδιακή ομαλοποίηση σε βάθος χρόνου» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, συμφωνήθηκε η εστίαση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ αποφασίστηκε η αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών covid για τους πολίτες των δύο χωρών.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Θα συνεχίζουμε τις διμερείς διαπραγματεύσεις για οικονομικά ζητήματα» είπε ο κ. Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι από την πλευρά της Τουρκίας υπάρχει βούληση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ακόμα, πρόσθεσε, ότι «πολλά θέματα περιμένουν επίλυση» ενώ γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει και άλλη συνάντηση για τα ΜΟΕ.

Πηγή: madata.gr