Προκαλεί  η Τουρκία, καθώς την στιγμή που εγείρει δια του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτημα κυριαρχίας για τα ελληνικά νησιά στο όνομα της αποστρατιωτικοποίησής τους, θέλουν να εμποδίσουν ακόμα και την επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας σε ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Μάλιστα σήμερα στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, που βρίσκεται σε περιοδεία σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου δέχτηκε τουρκική παρενόχληση.

Συγκεκριμένα, μέσω ασυρμάτου οι Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον κ. Χαρδαλιά, την ώρα που πετούσε πάνω από Αγαθονήσι, Φαρμοκονήσι και Καλόλημνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο με τον υφυπουργό Άμυνας κατά την πτήση προς Αγαθονήσι δέχθηκε κλήση από άγνωστο σταθμό σε συχνότητα κινδύνου και του ζήτησε να απομακρυνθεί, με τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται σε «τουρκικό FIR».

Από ελληνικής πλευράς κάλεσαν τον τουρκικό σταθμό να σταματήσει τις κλήσεις – παρενοχλήσεις του ελικοπτέρου με τον υφυπουργό Άμυνας ο οποίος συνέχισε κανονικά τις επισκέψεις του σε στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποιεί για τρίτη μέρα περιοδεία σε ακριτικά νησιά και μικρονησίδες στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο υλοποίησης τετραήμερου προγράμματος επισκέψεων σε Σχηματισμούς, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων στο κεντρικό, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο Πέλαγος.

Πηγή: madata.gr