Βήμα πίσω από την στρατηγική των προκλήσεων δεν κάνει η Άγκυρα. Ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας οι Τούρκοι οι οποίοι, όχι μόνο κατασκοπεύουν απροκάλυπτα τα ελληνικά νησιά, αλλά ταυτόχρονα κατηγορούν την Ελλάδα ότι τα στρατιωτικοποιεί.

Η κυβέρνηση Ερντογάν συνεχίζει να φτιάχνει πολεμικό κλίμα τροφοδοτώντας τα τουρκικά ΜΜΕ με διαρροές του υπουργείου Άμυνας, εικόνες που ελήφθησαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εβρισκόμενα σε αποστολή κατασκοπίας, παρακολούθησαν μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων και άλλου πολεμικού υλικού που φέρεται στο τουρκικό ρεπορτάζ, να έγινε σε Λέσβο και Σάμο στις 18 και 21 Σεπτεμβρίου.

«Υπάρχουν στιγμές που η Ελλάδα παραβαίνοντας τη διεθνή νομοθεσία μετέφερε τεθωρακισμένα οχήματα που της δόθηκαν από τις ΗΠΑ, σε μη στρατικοποιημένα νησιά του Αιγαίου», λέει σε ρεπορτάζ του το CNN Turk.

Με τις εικόνες αυτές ο Ερντογάν προσπαθεί να στοιχειοθετήσει το αφήγημά του περί παράβασης Συνθηκών από την πλευρά της Ελλάδας που στρατικοποιεί νησιά που σύμφωνα με την τουρκική ανάγνωση, δεν πρέπει να έχουν στρατιωτικές μονάδες.

Κατασκοπεύουν τα ελληνικά νησιά
Άμεση η απάντηση της Αθήνας στην απόπειρα προβοκάτσιας.

«Προφανής επιθετική κίνηση που δείχνει πως τα νησιά μας κατασκοπεύονται. Υπενθυμίζουμε πως κάθε τι που απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται», λένε στρατιωτικές πηγές στο MEGA.

Στο πλαίσιο του πολεμικού κλίματος που δημιουργεί η κυβέρνηση Ερντογάν, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την άσκησης επιστράτευσης με την επονομασία «Γλιντιρίμ».

Φαίνεται πως στην Άγκυρα δεν έχουν αναλύσει ακόμα το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού από το βήμα του ΟΗΕ, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει να «ψαρεύει» ψήφους με ανθελληνική ρητορική.

«Φέτος, από τις 26 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από μια σειρά νικών με τις οποίες διώξαμε τους Έλληνες από τη χώρα και ολοκληρώθηκε με νίκη ο Εθνικός Αγώνας. Επισημαίνω ότι η περιοχή Ανταπαζάρι έδωσε έναν επικό αγώνα ενάντια στις αρμενικές και ελληνικές συμμορίες και αντιμετώπισε τις δυνάμεις κατοχής στον Εθνικό Αγώνα».

Από κοντά και ο πρόεδρος της τουρκικής Βουλής, Μουσταφά Σεντόπ, που προχώρησε σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την Ελλάδα.

«Μόνο μια λέξη έχουμε να πούμε για τα κράτη βαγόνια, όχι για ατμομηχανές, όπως η Ελλάδα που πλέει με τους ανέμους των άλλων. Οι συνομιλητές μας δεν είναι μαριονέτες αλλά κουκλοπαίκτες που τους διαχειρίζονται».

Είχε προηγηθεί η απειλή Ακάρ, ο οποίος ξιφούλκησε στέλνοντας μέσω συνέντευξής του στη Χουριέτ μήνυμα ότι οι Έλληνες θα πρέπει να θυμηθούν τι έγινε πριν 100 χρόνια και να μάθουν κολύμπι γιατί θα τους χρειαστεί.

Η απάντηση ήρθε δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε και ο Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε:

«Για να γίνει πειστικός ο Μητσοτάκης πρέπει να σταματήσει τις σφαγές στο Αιγαίο».

Πηγή: madata.gr