Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ η Τουρκία θέλει να κάνει προσφυγή κατά της Ελλάδας για τις σφαγές που σημειώθηκαν στην κατάληψη της Τρίπολης το 1821.

Η τουρκική ηγεσία καλλιεργεί συστηματικά το κλίμα τής έντασης στα ελληνοτουρκικά. Υπάρχουν, ωστόσο και τοποθετήσεις που απευθύνονται στο θυμικό του τουρκικού λαού οι οποίες κάποιες φορές φτάνουν στα όρια της γελοιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ η Τουρκία προετοιμάζεται να προσφύγει κατά της Ελλάδας για τις σφαγές που έκανε όταν κατέλαβε την Τρίπολη το 1821.

Αναλυτικότερα, η εφημερίδα της γειτονικής χώρας γράφει: «η σφαγή της Ελλάδας στην Τρίπολη το 1821 δικάζεται. Το έγκλημα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας, που μετέτρεψε την εξέγερση του 1821 κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε σφαγή περισσότερων από 50.000 Τούρκων, Εβραίων και Αλβανών στην Τρίπολη, θα οδηγηθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ο Ιρφάν Τατλίογλου, πρόεδρος της Τουρκμενικής Ένωσης Γιορούκ του Τουρκικού Κόσμου, δήλωσε ότι έχουν λάβει υποστήριξη από τα κόμματα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση και από την Τουρκική Ιστορική Εταιρεία».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Τατλίογλου τόνισε ότι η Ελλάδα γιόρτασε την 200ή επέτειο της «σφαγής» ως ημέρα τιμής. Μάλιστα, εξήγησε ότι σκοπεύουν να φέρουν στην ημερήσια διάταξη αυτή την απάνθρωπη σκληρότητα της Ελλάδας. Ο Τατλίογλου πρόσθεσε ότι συναντήθηκαν με ομάδες των πολιτικών κομμάτων στην τουρκική Εθνοσυνέλευση και έλαβαν την υποστήριξη τους.

«Θα μετατρέψουμε τις πληροφορίες και τα έγγραφα της σφαγής σε φάκελο και βιβλίο, θα τα παρουσιάσουμε στα διεθνή δικαστήρια και θα φέρουμε στο φως ότι πρόκειται για γενοκτονία, θηριωδία και σφαγή», είπε χαρακτηριστικά ο Ιρφάν Τατλίογλου.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr