Κατά της Ελλάδας μίλησε ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μετά το πέρας της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, αναφερόμενος στην Ελλάδα, την παρομοίωσε με τον ISIS. Υποστήριξε ότι σε μουσουλμανικά νεκροταφεία που βρίσκονται στη χώρα μας, «κάποιοι» αφήνουν ζωοτροφές, βεβηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον χώρο.

«Τι διαφορά έχει αυτό, από αυτό που κάνει ο ISIS στη Μέση Ανατολή καταστρέφοντας μνημεία», είπε ο Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Τα εγκλήματα της Ελλάδας κατά της ανθρωπότητας στο Αιγαίο δεν έχουν τέλος. Παρά τις πάσης μορφής προειδοποιήσεις με τα push back συνεχίζουν να ωθούν αυτούς τους ανθρώπους στον θάνατο τον τραυματισμό και την απώλεια τους στα νερά της Μεσογείου».

«Ο ‘Τυφώνας’ ήταν μόνο η αρχή»

Την ίδια στιγμή και δια στόματος του ίδιου του Ταγίπ Ερντογάν, τονίστηκε ότι η δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου «Τυφώνας», ήταν μόνο η αρχή από όσα σκοπεύει να κάνει η Τουρκία από εδώ και πέρα.

Στις δηλώσεις του για τους εορτασμούς από τα 99 χρόνια για την ίδρυση της τουρκικής δημοκρατίας, ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι ο πύραυλος που «τόσο ανησύχησε την Ελλάδα» ήταν μόνο η αρχή.

Μάλιστα, στις 22 Νοεμβρίου, η Τουρκία με NAVTEX δεσμεύει την ίδια περιοχή που έπεσε ο «Τυφώνας» για να πραγματοποιήσει νέες δοκιμές.

πηγή: megatv.com

Πηγή: madata.gr