Στην προσπάθειά του να κερδίσει ψήφους ο Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να εμπλέξει την Ελλάδα στις τουρκικές εκλογές.

Σε προεκλογικό πυρετό βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε κάθε δημοσία τοποθέτησή του επιτίθεται προς την Ελλάδα για να συσπειρώσει το εθνικιστικό ακροατήριό του. Μάλιστα, μιλώντας στα στελέχη του κόμματός του υποστήριξε ότι η τουρκική αντιπολίτευση κάνει «πλάτες» στην Ελλάδα με την στάση της.

«Ουσιαστικά χαιρετίζουν όσους συστηματικά είναι εχθροί της Τουρκίας. Δηλώνουν πως θα παραιτηθούν από τις προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο και έτσι στέλνουν χαιρετίσματα στην Ελλάδα».

Πυρά και από Τσαβούσογλου

Την Αθήνα έχει βάλει στο στόχαστρο και ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονοας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλώντας σε διεθνές φόρουμ στην Άγκυρα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που προκαλεί τις εντάσεις στο Αιγαίο.

«H Ελλάδα παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών, αυτό είναι η ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λοζάνης του 1923 καθώς και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947».

Η επιλογή της Άγκυρας να βάζει φρένο στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, φαίνεται να έχει ενοχλήσει την Ουάσιγκτον, ενώ καθημερινά, όλο και περισσότεροι γερουσιαστές, δηλώνουν αντίθετοι στην πώληση νέων πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία.

«Δεν υπάρχει ‘κανένα σενάριο’ όπου θα επιτρέψει την πώληση των F-16 στην Τουρκία χωρίς να έχει προηγουμένως επικυρωθεί η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ», σημείωσε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Κρις Βαν Χόλεν.

Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις τουρκικές κινήσεις ξεκαθαρίζοντας σε κάθε τόνο ότι δεν κάνει βήμα πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα.

πηγή: MEGA TV

Πηγή: madata.gr