Η Τουρκία εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή σε Συρία και βόρειο Ιράκ με την εντολή της επίθεσης να δίνεται από τον ίδιο το Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η επίθεση της Τουρκίας φέρει τον τίτλο «Γαμψό Ξίφος» και σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας της χώρας ξεκίνησε το Σάββατο το βράδυ. Μάλιστα η Αγκυρα δεν κρύβει ότι επιχείρηση έγινε ως αντίποινα για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Η βαρύτητα που έδωσε η Τουρκία στην επιχείρηση φαίνεται από το γεγονός ότι η εντολή δόθηκε από τον Ερντογάν με το περιστατικό να καταγράφεται από κάμερα… Σε σχετικό βίντεο διακρίνεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ να ενημερώνει τον Τούρκο πρόεδρο σχετικά με την επιχείρηση και ο Ερντογάν να δίνει την σχετική εντολή έναρξης.

Ο πρόεδρος Ερντογάν έδωσε την εντολή για την επιχείρηση με το που επέστρεψε από την επίσκεψή του στην Ινδονησία, αναφέρει η τουρκική Hurriyet.

 

Ο Ακάρ μάλιστα πήγε ο ίδιος στο κέντρο επιχειρήσεων προκειμένου να έχει την εποπτεία της επίθεσης και να ενημερώνεται γι’ αυτή. 

Οι τουρκικοί βομβαρδισμοί είχαν στόχο θέσεις των ΣΔΔ στις επαρχίες Χαλέπι (βόρεια) και Χασάκα (βορειοανατολικά), κυρίως στην πόλη Κομπάνι, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Τουρκία.

«Το Κομπάνι, η πόλη που νίκησε το Ισλαμικό Κράτος, είναι στόχος βομβαρδισμών από την τουρκική αεροπορία και τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής», δήλωσε ο Φαρχάντ Σάμι, εκπρόσωπος των ΣΔΔ, βασική συνιστώσα των οποίων είναι οι Κούρδοι.

«Η ώρα του λογαριασμού έχει φτάσει! Τα καθάρματα θα λογοδοτήσουν για τις ύπουλες επιθέσεις τους», έγραψε το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας αναφερόμενο στην επίθεση που σημειώθηκε στις 13 Νοεμβρίου στη λεωφόρο Ιστικλάλ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης. 

 

Πηγή: madata.gr