Στο μεγαλύτερο κέντρο του ελληνισμού στην ανατολή είχε γραφεία η Airfast, ενώ ο ίδιος διατηρεί ακόμα το σπίτι του εκεί, ταξιδεύοντας πολύ συχνά στην πόλη που πήρε το όνομά της από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο του Βυζαντίου. Η χθεσινή μέρα, 46η επέτειος από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, σκιάστηκε από την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην εκκλησία της Αγίας του Θεού Σοφίας, που η τουρκική κυβέρνηση μετέτρεψε σε τέμενος –μετά από 86 χρόνια που το ιστορικό μνημείο της Χριστιανοσύνης λειτουργούσε ως μουσείο.

Ο Νίκος Κοκλώνης, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης από το οποίο είχε εξασφαλίσει τις απευθείας μεταδόσεις ιερών ακολουθιών και λειτουργιών τις άγιες μέρες του Πάσχα μέσα από το OPEN, είχε επισκεφθεί πολλές φορές την Αγία Σοφία, τη «μητέρα όλων των εκκλησιών» και κορυφαίο σύμβολο της ορθοδοξίας, μάλιστα είχε «ξετυλίξει» την ιστορία της μέσα από την εκπομπή Celebrity Travel όταν βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για γυρίσματα με καλεσμένη του την Ειρήνη Παπαδοπούλου –όπως εξηγεί και στο βίντεο που δημοσίευσε, η τελευταία μορφή του ναού –που είχε χτιστεί αρχικά από τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο- ολοκληρώθηκε το 537μ.χ. από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό.

Μετά τη χθεσινή μέρα, μια μαύρη μέρα για την ορθοδοξία μετά την ανίερη απόφαση Ερντογάν για μετατροπή του μνημείου σε τζαμί παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, ο Νίκος Κοκλώνης έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram.

Πηγή: thestival.gr