Κρατήστε μακριά τα αδιάκριτα μάτια από τις συνομιλίες σας στο Facebook Messenger με τις νέες δυνατότητες ασφάλειας και απορρήτου, διαθέσιμες τώρα για iOS και σύντομα για Android. Είτε στέλνετε μηνύματα, κάνετε κλήσεις ή προτιμάτε το video chatting, το App Lock παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, διασφαλίζοντας πως κανένας δε θα μπορεί να ψάχνει τα δεδομένα σας.

Η προαιρετική δυνατότητα βασίζεται στις ενσωματωμένες βιομετρικές ρυθμίσεις της συσκευής —Touch ή Face ID— για να ξεκλειδωθεί η εφαρμογή του Messenger. Το App Lock “σας προσφέρει την ανακούφιση που χρειάζεται όταν ένας φίλος ή μέλος της οικογένειας δανείζεται τη συσκευή σας, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα πρόσβαση στις συνομιλίες σας” δήλωσε ο Jay Sullivan, διευθυντής του τομέα Product Management for Messenger Privacy and Safety, σε ανακοίνωσή του.

Για να το ενεργοποιήσετε, απλά πατήστε πάνω στην εικόνα προφίλ σας και ψάξτε για το νέα περιοχή Απορρήτου (κάτω από τον αριθμό σας). “Συνέχεια εργαζόμαστε πάνω στο να σας προσφέρουμε περισσότερο έλεγχο όσο αφορά το απόρρητο σας, έτσι ώστε όσο παρουσιάζουμε όλο και περισσότερες επιλογές απορρήτου να τις έχετε συγκεντρωμένες σε ένα μέρος όπου θα μπορείτε να τις βρείτε” πρόσθεσε ο Sullivan. Συνεχίστε να ψάχνετε την περιοχή Απορρήτου για να διαχειριστείτε μυστικές συνομιλίες, να δείτε τη λίστα από άτομα που έχετε αποκλείσει και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της Ιστορίας σας.

Ενεργοποιήστε το App Lock με την επιλογή “Require Touch/Face ID” και επιλέγοντας πότε θέλετε να είναι ενεργή: αμέσως αφού κλείσετε το Messenger, ένα λεπτό μετά, 15 ή μια ώρα. Αφού κλείσετε και ξανανοίξετε το πρόγραμμα (αφήνοντας να περάσει το απαραίτητο χρονικό διάστημα), θα χρειαστεί να εισάγετε το δαχτυλικό σας αποτύπωμα ή το πρόσωπό σας για να μπείτε ξανά στις συνομιλίες σας.

Το Facebook ψάχνει, επίσης, περισσότερους τρόπους για να ελέγχει το ποιος μπορεί να βρίσκει χρήστες στο Messenger, αλλά και επιπλέον επίπεδα προστασίας ενάντια σε αγνώστους στο ίντερνετ. Με παρόμοιο τρόπο λειτουργίας όπως το Instagram και το WhatsApp, το social network θα δοκιμάσει να κάνει θολές τις εικόνες που στέλνονται στον φάκελο αιτημάτων μηνυμάτων. “Με αυτόν τον τρόπο” είπε ο Sullivan, “θα έχετε την επιλογή να βλέπετε μια εικόνα από κάποιον που πιθανώς να μην γνωρίζετε πριν απαντήσετε στο μήνυμα ή αποκλείσετε, ή και επιθυμείτε να κάνετε αναφορά του λογαριασμού”.

Πηγή: gr.pcmag.com

Πηγή: thestival.gr