Η FIBA ενημέρωσε ότι αναζητά ημερομηνίες για τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά κι έτσι το Ευρωμπάσκετ 2021 βρίσκεται στον… αέρα.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε επισήμως ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο μετατέθηκαν για το καλοκαίρι του 2021 και συγκεκριμένα το διάστημα 23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να μετατίθενται και τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά που επρόκειτο να διεξαχθούν φέτος σε Καναδά, Σερβία, Κροατία και Λιθουανία.

Όπως γίνεται σαφές, δημιουργείται πρόβλημα σε ό,τι αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς, ενώ σε ό,τι αφορά το μπάσκετ, το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Ανδρών επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 2 ως τις 29 Σεπτεμβρίου σε τέσσερις χώρες και το αντίστοιχο των Γυναικών από τις 17 ως τις 27 Ιουνίου στην Ισπανία.

Η ιστοσελίδα mvp247.com επικαλείται πηγή της FIBA που αναφέρει πως «από τη στιγμή που πάρθηκε απόφαση για τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, πρέπει να δούμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Είναι μια περίπλοκη κατάσταση». Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι το Ευρωμπάσκετ 2021 αναμένεται να μεταφερθεί λόγω των Αγώνων…

Πηγή: thestival.gr