Η χώρα χρειάζεται μια νέα αλλαγή. Για τους πολίτες και τη χώρα. Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη 

Νέα δεδομένα στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ σηματοδοτεί η κάθοδος στις εσωκομματικές εκλογές του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε χθες ο ίδιος κ. Παπανδρέου και ήδη στους κόλπους του κινήματος είχαμε τις πρώτες αντιδράσεις.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης. Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Από νωρίς στο απόγευμα στο ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκονταν στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Πεταλωτής, Φίλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Ρέππας και Μιχάλης Καρχιμάκης.

Ο κ. Παπανδρέου έφυγε από το λίγο μετά τις 9 χωρίς δηλώσεις και απλά με λακωνική φράση: «Τις επόμενες ημέρες θα πούμε πολλά». Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πλέον ο 7ος υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και έχει μπει ήδη στη μάχη συλλογής υπογραφών.

Σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής ο Γιώργος Παπανδρέου έγραψε: Η συμμετοχή όλων μας σε αυτήν την προσπάθεια, είναι απαραίτητη. Η διαμόρφωση μιας νικηφόρας προοπτικής για την Παράταξή μας, που είναι προϋπόθεση για να είμαστε χρήσιμοι για τη χώρα και τον Ελληνικό λαό, είναι στα δικά μας χέρια.

Πρώτες αντιδράσεις
Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Ανδρέα Λοβέρδο. Δικό του θέμα, καλοδεχούμενος, σχολίασε.

Κανονικά συνεχίζει την προεκλογική του δράση ο Χάρης Καστανίδης ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη.

Οι κύριοι Ανδρουλάκης, Χρηστίδης, Γερουλάνος θα καταθέσουν σήμερα τις υπογραφές για την υποψηφιότητά τους και όπως φαίνεται δεν κάνουν πίσω στην κούρσα προς τις κάλπες.

Ερώτημα προς ώρας παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιησει σύσκεψη με τους συνεργάτες του και στη συνέχει θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Όπως άλλωστε ο ίδιος είχε τονίσει… μία υποψηφιότητα Παπανδρέου θα άλλαζε τα δεδομένα.

Στις 6 το απόγευμα λήγει η προθεσμία κατάθεσης υπογραφών και υποψηφιοτήτων που θα οδηγήσουν στο Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου.

Συλλέγει υπογραφές ο Παπανδρέου για την υποψηφιότητά του
Ο Γιώργος Παπανδρέου άνοιξε το πρωί στη σελίδα του μία πλατφόρμα για συλλογή υπογραφών, με τον κόσμο να σπεύδει και τη σελίδα του να πέφτει.

Μέχρι στιγμής ο κ. Παπανδρέου έχει συλλέξει πάνω από 12.000 υπογραφές.

Πηγή: madata.gr