Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την επικείμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (μέσω τηλεδιάσκεψης), για την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου, τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στη Λιβύη, καθώς και για την πανδημία του Covid-19.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Μακρόν είχαν, επίσης, την ευκαιρία να αναφερθούν στις ιστορικές, συμμαχικές σχέσεις Ελλάδος-Γαλλίας που παρέμειναν αταλάντευτες στα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία και αναδεικνύονται τις ημέρες αυτές των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του Μπριζίτ, επρόκειτο να επισκεφτούν την Αθήνα στο πλαίσιο της επετείου της 25ης Μαρτίου αλλα υποχρεώθηκαν να το ακυρώσουν λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη Γαλλία.

 Τελικά, αντί του Μακρόν, το «παρών» θα δώσει η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί.

Όπως ανακοινώθηκε η υπουργός Άμυνας θα μεταβεί στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση.

Πηγή: madata.gr