Παρά το γεγονός ότι σε κυβερνητικό επίπεδο συνεχίζεται η συζήτηση για τον χρόνο των εκλογών, η δραστηριότητα του πρωθυπουργού και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δείχνουν ότι οι κάλπες δεν είναι μακριά.

Το πλέον ισχυρό σενάριο είναι αυτό που μιλά για κάλπες στις 9 Απριλίου και δεύτερες εκλογές στις 14 ή 21 Μαΐου. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ωστόσο και με βάση τα όσα έχουν συμβεί στην Τουρκία επανέρχεται στο τραπέζι των συζητήσεων το σενάριο των πρώτων εκλογών τον Μάιο. Δηλαδή στις 14 ή 21 Μαΐου οι πρώτες εκλογές και στις αρχές Ιουλίου οι δεύτερες.

Ο Μάιος επανήλθε και πάλι στις συζητήσεις, καθώς η ανθρωπιστική τραγωδία που βιώνει η γειτονική Τουρκία λόγω του καταστροφικού σεισμού, έχει εκμηδενίσει κάθε πιθανότητα πρόκλησης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.

Η στάση δε που κράτησε η χώρα μας – με τους άνδρες της ΕΜΑΚ να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την διάσωση των εγκλωβισμένων, αλλά και η επίσκεψη Δένδια στον τόπο της καταστροφής, από κοινού με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου – έχουν αλλάξει για την ώρα τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο στελέχη της κυβέρνησης μελετούν το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τις ψηφοφορίες και άρα πιο εύκολα η κυβέρνηση μπορεί να τον εκθέσει στα μάτια των πολιτών.

Εν τω μεταξύ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να κλείσει με κάθε τρόπο τα μέτωπα που θα μπορούσαν να του δημιουργήσουν πρόβλημα στις εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές.

Έτσι σήμερα θα γίνουν εξαγγελίες για τους συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς. Οι πληροφορίες λένε ότι το επίδομα θα κινηθεί γύρω στα 300 ευρώ.

Ακόμα κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Καστοριά ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη» στις επόμενες εκλογές, διότι πρέπει να «απενεργοποιήσουν» τη «νάρκη» της απλής αναλογικής, λέγοντας πως οι πρώτες εκλογές είναι οι κρίσιμες.

 
«Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη κάλπη, αυτή θα στείλει τελικά το μήνυμα ποιος πρέπει να κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Και καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες οι βασικές προεκλογικές μας εξαγγελίες υλοποιήθηκαν», σημείωσε.

.topontiki.

Πηγή: madata.gr