Στη χώρα μας είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα. Τόσο από πλευράς θέασης, όσο και από πλευράς στοιχήματος.

Το στοίχημα μπάσκετ είναι ένα ελκυστικό άθλημα και από στοιχηματικής άποψης. Εσχάτως πάντως είναι και το τένις το οποίο ανεβαίνει και προσπαθεί να ξεπεράσει το μπασκετ, αλλά αυτά θα τα δούμε σε άλλον σχετικό οδηγό.

Τα πάντα κρίνονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ενώ οι αυξομειώσεις στο σκορ, το κάνουν απίστευτα συγκλονιστικό στο Live στοίχημα. Θα αναφερθούμε λοιπόν στις κυριότερες αγορές, αλλά και σε κάποιες τεχνικές προσέγγισης, για το πώς μπορείτε να παίξετε στοιχημα μπάσκετ.

Κύριες αγορές στοίχημα μπάσκετ
Νικητής αγώνα: Εδώ έχουμε δύο επιλογές, 2-way & 2-way αγορές. Δηλαδή κάποιες εταιρείες (οι περισσότερες) δίνουν το αποτέλεσμα με διπλή επιλογή 1 ή διπλό και μετρά και η παράταση, άλλες πάλι έχουν και τα τρία αποτελέσματα, με το Χ φυσικά να έχει τη μεγαλύτερη τιμή. Επίσης στην Ευρώπη το τελικό αποτέλεσμα αφορά το 40λεπτό και στο ΝΒΑ το 48λεπτό.

Χάντικαπ
Επειδή το μπάσκετ είναι ένα άθλημα στο οποίο τις περισσότερες φορές κερδίσει η καλύτερη ομάδα, σε τεράστιο ποσοστό. Κάπως έτσι οι αποδόσεις σε καθαρή νίκη, είθισται να είναι πολύ χαμηλές όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Εδώ έρχεται το χάντικαπ. Με όριο –για παράδειγμα- τους 6.5 πόντους αυτό σημαίνει για το αουτσάιντερ με +6,5 πόντους, ότι πρέπει να χάσει από επτά πόντους και πάνω για να θεωρηθεί ήττα. Αν κερδίσει ή ηττηθεί μέχρι και με 6 πόντους, τότε είναι αυτή η νικήτρια της αναμέτρησης για το στοίχημα.

Πόντοι Under/Over
Εδώ έχουμε μία καθαρή αγορά, όπως το Over/Under 2.5 στο ποδόσφαιρο. Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες έχουν βγάλει lines για τους συνολικούς πόντους του αγώνα. Εδώ θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τους μέσους όρους σε άμυνα κι επίθεση των δύο μονομάχων πριν βάλετε τον οβολό σας.

Περισσότερες αγορές
Το στοίχημα μπάσκετ μπήκε για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων παικτών και αυτό έφερε ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση, για ακόμη περισσότερα στοιχήματα. Κάπως έτσι λοιπόν έχουμε φτάσει πλέον στο επίπεδο να υπάρχει μία τριψήφια γκάμα αγορών σε όλα τα μεγάλα –και όχι μόνο- ματς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στο ΝΒΑ. Μερικές από αυτές τις αγορές είναι:

  • Αγορές ημιχρόνου
  • Αγορές περιόδου
  • Ειδικά ομάδων
  • Άλλα ειδικά

Έμφαση στους παίκτες
Η αλήθεια είναι ότι παρατηρείται μία πολύ μεγάλη αύξηση της ζήτησης, άρα και των πονταρισμάτων σε στοιχήματα που αφορούν τους παίκτες στα προγνωστικά μπάσκετ. Στα Ειδικά Παικτών όπως αναγράφονται στις περισσότερες στοιχηματικές θα βρείτε Πρώτο Σκόρερ, over/under σε πόντους, κοψίματα, κλεψίματα, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κατηγορία head to head για σύγκριση μεταξύ αντιπάλων παικτών για το ποιος θα σκοράρει περισσότερο ή γενικότερα σε ποιους άλλους τομείς του αγώνα θα συνεισφέρει.

Εδώ ίσως κρύβονται μικρά λαυράκια, αφού ο trader βγάζει αποδόσεις με βάση τα νούμερα και τη στατιστική. Σε μονομαχίες παικτών όμως τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε παίκτη παίζουν τεράστιο ρόλο με αποτέλεσμα κάποιος να κουμπώνει καλύτερα από κάποιον άλλον και αυτό να επηρεάσει την πορεία του στοιχήματος.

Πώς να ποντάρετε σωστά στο Basket;

  • Διάβασμα, ενημέρωση, γνώση. Και τα τρία είναι απαραίτητα.
  • Να έχετε πλάνο πριν μπείτε στο Live. Αν δεν το κάνετε, το μπάσκετ είναι τέτοιο άθλημα ως προς τη φύση του που μπορεί να σας τραβήξει και να χάσετε κάθε έλεγχο.
  • Ανατροπή σε φαβορί. Με τα 24 δευτερόλεπτα πλέον και στην Ευρώπη, το μπάσκετ έχει αλλάξει. Αν το φαβορί χάνει με 10 πόντους στο 25΄, τότε το 1.20 πρέπει να έχει φτάσει τουλάχιστον στο 2.00. Κι ανάλογα με τη μορφή του αγώνα αυτή είναι μία fair επιλογή.
  • Δώστε βάρος στη στατιστική, λέει πολλά στο στοίχημα μπάσκετ.
  • Τέλος, αλλά ίσως το πιο σημαντικό, παίξτε πάντα υπεύθυνα και με μέτρο. Αλλιώς θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Το στοιχημα μπασκετ είναι μία όμορφη απόλαυση, όσο παίζετε υπεύθυνα δεν χάνετε τον έλεγχο στο παιχνίδι σας.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Πηγή: madata.gr