Φοβικό σύνδρομο debate έχει καταλάβει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που αποφεύγει την απευθείας αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα προ των εκλογών του Μαΐου. Η τελευταία πράξη άρνησης ήρθε μετά την πρόταση του MEGA για τη διοργάνωση debate μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα στο κανάλι της Συγγρού.

«Όποιος φοβάται δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού. Όποιος δεν έχει επιχειρήματα δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού», ήταν η πληρωμένη απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τη νέα άρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Έρχεται η ώρα της κρίσης κύριε Μητσοτάκη. Σας καλώ να έρθετε σε μια προσωπική αντιπαράθεση ενώπιος ενωπίω, σε μια συζήτηση. Τώρα σας καλούν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Πώς αρνείστε; Γιατί αρνείστε; Τι φοβάστε; Τι έχετε να φοβηθείτε εσείς που «καλπάζετε» προς τη νίκη».

Αναλυτικά, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε από την Πρέβεζα απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Πριν από λίγο, πριν από μισή ώρα, λίγο πριν έρθω για να σας μιλήσω, χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν η Πόπη Τσαπανίδου.

Με ενημέρωσε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA απέστειλε πρόσκληση σε εμένα και στον κ. Μητσοτάκη την μεθεπόμενη εβδομάδα να πάμε οι δυο μας εκεί σε ένα ντιμπέιτ για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις θέσεις των κομμάτων που διεκδικούν την πρωτιά. Τι λέτε, να πάω; Τι λέτε, θα έρθει; Δεν θα έρθει. Γιατί δεν θα έρθει ρε παιδιά; Δεν θα έρθει γιατί φοβάται; Όποιος φοβάται δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού. Όποιος δεν έχει επιχειρήματα δεν μπορεί να διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού.

Έρχεται η ώρα της κρίσης κύριε Μητσοτάκη. Σας καλώ να έρθετε σε μια προσωπική αντιπαράθεση ενώπιος ενωπίω, σε μια συζήτηση. Τώρα σας καλούν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Πώς αρνείστε; Γιατί αρνείστε; Τι φοβάστε; Τι έχετε να φοβηθείτε εσείς που «καλπάζετε» προς τη νίκη.

Ακούστε με. Ελάτε σε μια αντιπαράθεση, αλλιώς πιστέψτε με, δεν θα δοξαστείτε κρυπτόμενος. Κανείς στον τόπο αυτό δεν δοξάστηκε κρυπτόμενος. Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο εμένα, αλλά και σε κάθε τηλεοπτική συνέντευξη με δημοσιογράφους, που δεν του δίνουν έτοιμες τις ερωτήσεις δεν πηγαίνει, φοβάται.

Ας είναι, ας κάνει ό,τι νομίζει. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Εγώ θα τον περιμένω εκεί κι ας μην έρθει. Σίγουρα όμως στο ραντεβού της 21ης του Μάη θα έρθει, θέλει δεν θέλει. Και εκεί ψηφίζουν οι Έλληνες πολίτες. Δεν ψηφίζουν τα παπαγαλάκια, δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι. Και εκεί θα δούμε στο τέλος της ημέρας ποια θα είναι η απάντηση του ελληνικού λαού».

Δείτε το βίντεο:

@atsipras #Τσίπρας #tiktokgreece #fyp #debate ♬ πρωτότυπος ήχος – Αλέξης Τσίπρας

Το «όχι» Μητσοτάκη σε debate με Τσίπρα

Η αρνητική απάντηση από την κυβέρνηση ήρθε με διαφορά φάσης δια του Άκη Σκέρτσου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει άμεσα πώς είναι θετικός στην πρόταση του MEGA για debate Μητσοτάκη – Τσίπρα. Περίπου μιάμιση ώρα μαδούσαν τη μαργαρίτα στην Πειραιώς για να πουν «όχι». Αναμενόμενο, βέβαια, καθώς ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει με τίποτα την απευθείας αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα debate των δύο, επιμένοντας στους παράλληλους μονολόγους του debate της διακομματικής. Κι ας λέει ο ίδιος στις ομιλίες του, περιοδεύοντας τη χώρα, ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «Μητσοτάκης ή Τσίπρας».

Ο Άκης Σκέρτσος, λοιπόν, απάντησε λέγοντας ότι «η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα debate μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη 10 Μαΐου. Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα και αυτό θα γίνει». Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει. Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει. Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απομόνωσή του είναι καθολική και η στάση του κωμική».

Τσαπανίδου: Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση για debate

Είχε προηγηθεί η θετική απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσκληση του Mega για debate μεταξύ Μητσοτάκη – Τσίπρα για τις εκλογές του Μαΐου. «Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη», απάντησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου και πρόσθεσε:

«Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών».

Η επιστολή του Mega για debate Μητσοτάκη – Τσίπρα

Αναλυτικά η επιστολή του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Σταμάτη Μαλέλη προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ:

«Κύριοι,

το Mega, το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας καλεί τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανοιχτό διάλογο – ντιμπέιτ στο κεντρικό στούντιο του σταθμού μας.

Θεωρούμε ότι η ανταλλαγή απόψεων Μητσοτάκη – Τσίπρα θα συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 21ης Μαΐου.

Η πρόσκλησή μας γίνεται μετά και την αδυναμία του καναλιού μας να μεταδώσει ολόκληρο το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών λόγω συμβατικών υποχρεώσεων του προγράμματος».

Πηγή: ieidiseis.gr

Πηγή: madata.gr