Έτοιμοι να παραδώσουν τα υπουργεία τους είναι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είπε ότι οι διερευνητικές εντολές έδειξαν ότι δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση και για τον λόγο αυτό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προχωράει στον σχηματισμό υπηρεσιακής.

«Οι υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης είναι έτοιμοι να παραδώσουν στους υπηρεσιακούς και να τους παράσχουν πλήρη ενημέρωση», φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες στους πολιτικούς αρχηγούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας μετά τη σύσκεψη, «η Προέδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε σήμερα, 24 Μαΐου και ώρα 11:00, σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε από τους αρχηγούς των κομμάτων η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Οι αρχηγοί των κομμάτων απέρριψαν επίσης τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών.

Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές».

Δείτε βίντεο με εικόνες από την αποχώρηση των πολιτικών αρχηγών από το Προεδρικό…

Πηγή: madata.gr