«Σε αυτή τη φάση, μέσω της αδυναμίας της τεχνολογίας να συμβάλει, είπαμε ότι θα πρέπει να υπάρξει αύξηση τεχνολογικών μέσων, ένα κέντρο πρόληψης που θα είναι συνδεδεμένο με τα περιφερειακά συστήματα», σημείωσε
Για τη δήλωσή του που προκάλεσε αντιδράσεις, ότι «δεν ενημέρωνε κανείς για τις φωτιές», τοποθετήθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Αυτό έγινε σε μια πολύωρη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Συζητήσαμε για τις φωτιές και τα αντιπλυμμηρικά έργα που θα λάβουν χώρα», είπε αρχικά για τη δήλωσή του και σημείωσε πως υπήρχαν πολλά πύρινα μέτωπα. «Σε αυτή τη φάση, μέσω της αδυναμίας της τεχνολογίας να συμβάλει, είπαμε ότι θα πρέπει να υπάρξει αύξηση τεχνολογικών μέσων, ένα κέντρο πρόληψης που θα είναι συνδεδεμένο με τα περιφερειακά συστήματα. (…) Ο αττικάρχης ήταν εκείνη τη στιγμή στο πεδίο της κατάσβεσης και είπαμε πως πρέπει να μπούμε σε μια τεχνολογία της εποχής μας ώστε να ενημερωνόμαστε ως εμπλεκόμενοι», συνέχισε ο κ. Πατούλης.

«Ήταν τόσες πολλές οι φωτιές , τον αττικάρχη τον πήρα κάποιες φορές γιατί μας καλούσαν οι πολίτες. Ήθελα να δώσω την ένταση των πραγμάτων και την αγωνία τη δικιά μας», συνέχισε. «Υπήρχε ένταση, υπήρχε αγωνία ότι εκτός από 3-4 φωτιές που έμπαιναν ταυτόχρονα, υπήρχαν κι άλλες», επεσήμανε ο περιφερειάρχης.

«Θέλω να είμαι σαφής: Υπήρχε μια διψα ενημέρωσης και εμείς πολλές φορές θα έπρεπε να δώσουμε απαντήσεις. Εκεί θέλαμε να τονίσουμε το πόσο θα πρέπει να υπάρχει μια τεχνολογική φάση ώστε να ενημερωνόμαστε ταυτόχρονα», είπε για τη δήλωσή του που προκάλεσε αντιδράσεις και συνέχισε: «Υπήρχαν ευθύνες, όπως είπε ο πρωθυπουργός, και θα αποδοθούν».

«Εικοσιτέσσερις ώρες το 24ωρο ήμασταν παρόντες, με τα υδροφόρα οχήματα, τα σκαπτικά, κοντά στον πολίτη. Το ότι χρειάζονται αλλαγές στην Πολιτική Προστασία, είναι σαφές. Υπηρχαν όμως μεγάλες αλλαγές στο παρελθόν», επεσήμανε.

Πηγή: madata.gr