Να ταράξει τα δεδομένα του αθλητισμού επιχειρεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος διεκδικεί τη συνέχιση της διοργάνωσης της Euroleague.

Όπως παραδέχτηκε και στην πρόσφατη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε ο ο πρόεδρος κι εκτελεστικός διευθυντής τηςEuroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, η διοργανώτρια αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνουν οι αγώνες που απομένουν για τη λήξη της regular season σε μία πόλη, όπως και το Final 8, από το οποίο θα προκύψει ο πρωταθλητής.

Έτσι λοιπόν ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να διεκδικήσει την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση σε περίπτωση που τελικά αυτή συνεχιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γήπεδα που προτείνει η διοίκηση του κεντρικού δήμου είναι το “Παλέ Ντε Σπορ” και το “Παλατάκι”.

Αν τελικά η προσπάθεια του δήμου Θεσσαλονίκης αποδώσει καρπούς και καταφέρει να φέρει τη διοργάνωση στη “Νύμφη του Θερμαϊκού”, τότε στην πόλη θα αναβιώσουν στιγμές από το μακρινό 2000, όταν η Θεσσαλονίκη φιλοξένησε το Final Four του 2000, στο οποίο ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό του τρόπαιο.

Πηγή: thestival.gr