Ένα από τα ωραιότερα κτίρια της Θεσσαλονίκης, με υπέροχους κήπους είναι ο νέος χώρος πολιτισμού για το φετινό καλοκαίρι, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Ο Πολιτισμός δεν ακυρώνεται», ακόμα και εν μέσω των μέτρων κατά της πανδημίας.

Όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα τηρηθούν κατά γράμμα.

Θα τοποθετηθούν 550 καθίσματα, stage, ηχοφωτιστική κάλυψη για ένα τετραήμερο με μοναδικές συναυλίες.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, και το κοινό θα μπορεί, αφού προμηθευτεί διαδικτυακά, μέσω της viva, το μηδενικής αξίας εισιτήριο του, να απολαύσει ένα καλοκαιρινό βράδυ στο κέντρο της πόλης.

Το πρόγραμμα:

Στις 20 Ιουλίου η αυλαία θα ανοίξει με τον Διογένη Δασκάλου και τους Monie & Monie Conniente που θα μοιραστούν τη σκηνή με τον ταλαντούχο τραγουδιστή και τραγουδοποιό Γιώργη Χριστοδούλου.

Στις 21 Ιουλίου σειρά θα έχει ένα αφιέρωμα στον αγαπημένο δημιουργό Leonard Cohen, από ένα ensemble τριών εξαιρετικών γυναικείων φωνών, Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou is.

Στις 22 Ιουλίου ο Ορφέας Περίδης και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης έρχονται «..με δυο κιθάρες» παρουσιάζοντας πολυτραγουδισμένους στίχους και μουσική με τη δική τους υπογραφή αλλά και αγαπημένα άλλων δημιουργών του ελληνικού πενταγράμμου που έχουν αγαπηθεί.

Στις 23 Ιουλίου η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη θα συναντηθεί μουσικά με τρεις κορυφαίους σολίστες για να παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου της.

Τις όμορφες μουσικές στιγμές θα απολαύσει το κοινό στους Κήπους της Βίλλας Αλλατίνη.

Το τριώροφο νεοκλασικό οικοδόμημα που βρίσκεται στην περιοχή Ντεπώ, στα ανατολικά του δήμου Θεσσαλονίκης, χτίστηκε το 1898.

Αρχικά αποτελούσε την εξοχική κατοικία της Ισπανοεβραϊκής καταγωγής Οικογένειας Αλλατίνι. Σήμερα, στην Βίλα Αλλατίνη εδρεύει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: thestival.gr