Η Μονή Λαζαριστών θα φιλοξενήσει φέτος το Φεστιβάλ Επταπυργίου, στη Θεσσαλονίκη, από τις 23 Αυγούστου ως τις 9 Σεπτεμβρίου.

Η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης γνωστοποιεί ότι για να γίνει εφικτή η πραγματοποίηση του καλλιτεχνικού σχεδιασμού των καλοκαιρινών παραστάσεων θα πρέπει να πραγματοποιηθούν έργα συντήρησης και αναβάθμισης του χώρου με αυστηρές χωροταξικές αλλαγές στη σκηνή και στα καθίσματα.

Σημειώνει επίσης ότι οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν με απόφαση του Δ.Σ. της Μονής Λαζαριστών και τον συντονισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Δ.Σ, της Μονής Λαζαριστών, Βούλα Πατουλίδου, αναφέρει ότι σχεδιάζεται η «επόμενη μέρα» των πολιτιστικών εκδηλώσεων έτσι ώστε να μη χαθεί η χρονιά και το στοίχημα του Φεστιβάλ, αλλά και η διεξαγωγή επιπλέον καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

«Δεν πρέπει να χαθεί όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από όλους τους φορείς και θα ήταν άδικο για το κοινό της Θεσσαλονίκης να στερηθεί πράξεις πολιτισμού που εξυψώνουν το πνεύμα αλλά και την εικόνα της πόλης», δήλωσε η κα. Πατουλίδου.

Πηγή: thestival.gr